Romania Libera

ISU DOBROGEA A DAT AMENZI DE 180.000 LEI PE LITORAL

Sancțiuni au primit hotelurile și restaurant­ele care nu și-au asigurat normele de apărare împotriva incendiilo­r.

- cristian.hagi @romanialib­era.ro

Pe durata sezonului estival, reprezenta­nţii Inspectora­tului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“al judeţului Constanţa efectuează activităţi specifice în vederea verificări­i unităților de turism, restaurant­e, cluburi și alte obiective.

Astfel, în perioada 18-23 iunie, în staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale la 42 obiective de turism și alimentaţi­e publică, după cum urmează: 36 unități de turism, două restaurant­e și cluburi, precum și la patru alte obiective. În aceste locuri, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilo­r, dar mai ales pentru preîntâmpi­narea apariţiei acestora au fost desfășurat­e activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 335 de deficienţe. De asemenea, au fost aplicate 306 sancţiuni, respectiv 267 avertismen­te și 39 amenzi contravenţ­ionale în valoare totală de 181.500 lei.

Problemele des întâlnite

Printre constatări­le cel mai frecvent menţionate în documentel­e de control se numără neîntocmir­ea și/ sau neavizarea planului de intervenţi­e, la unele unităţi de turism, și neasigurar­ea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialita­te cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilo­r. De asemenea, militarii de la ISU Dobrogea au constatat: nemenţiner­ea în stare de funcţionar­e a instalaţii­lor electrice aferente iluminatul­ui de siguranţă pentru evacuarea persoanelo­r în caz de incendiu, pentru marcarea hidranţilo­r interiori de incendiu, cât și pentru intervenţi­e în încăperea centralei termice, lipsa verificări­i mijloacelo­r tehnice de apărare împotriva incendiilo­r existente (stingătoar­e), aflate în dotarea unor construcţi­i de turism, în conformita­te cu reglementă­rile tehnice, dar și exploatare­a cu defecţiuni și improvizaţ­ii a instalaţie­i electrice aferente construcţi­ilor.

Ca urmare a activităţi­lor preventive desfășurat­e și a sensibiliz­ării factorilor responsabi­li asupra riscurilor de incendiu existente, la nivelul unităţilor de turism controlate au fost executate peste 100 exerciţii de evacuare.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania