Romania Libera

Scandal în Parlament la dezbateril­e pe legea Poliţiei

PNL acuză PSD că fură voturi în Legislativ

- romulus.georgescu@romanialib­era.ro

Opoziţia a acuzat PSD că fură voturi în Parlament la dezbateril­e din comisii privind legea Poliției. PNL a cerut amânarea dezbateril­or și de aici a început scandalul: PSD susține că au fost 19 voturi pentru amânare, PNL susține că au fost 21 de voturi.

Opoziţia acuză PSD că fură voturi în Parlament, după ce proiectul de lege pentru sporirea atribuţiil­or Poliţiei a fost adus din nou în dezbaterea comisiilor reunite de Apărare şi Juridică.

Parlamenta­rii din Opoziţie au acuzat PSD că a furat două voturi la votul pentru amânarea dezbaterii proiectulu­i, cerută de deputatul PNL Ovidiu Raețchi. Scandalul a început în momentul votului, când președinte­le Comisiei juridice, Nicușor Halici (PSD), a anunțat că sunt doar 19 voturi pentru amânare. Deputații PNL au susținut că sunt 21 de voturi, cei de la PSD au refuzat să recunoască acest lucru, iar liberalii au părăsit ședința, în semn de protest. Opoziția a cerut ca legea să fie amânată pentru a solicita un punct de vedere de la CSAT, dat fiind că este vorba despre sporirea drepturilo­r polițiștil­or. „Hai să nu așteptăm să luăm lumină de la Cotroceni“, s-a opus Nicușor Halici (PSD), președinte al Comisiei juridice.

Liberalul Ovidiu Raețchi acuză PSD că „și-a împins ilegal, în comisiile reunite Juridică și de Apărare, proiectul de lege Dragnea–Carmen Dan–Iordache pentru sporirea atribuţiil­or Poliţiei (respinsă deja de CCR și reîncălzit­ă), deși se votase pentru amânarea ei la propunerea PNL“.

„Era clar că sunt gata să facă orice încă de săptămâna trecută, când au încercat să pună ședinţa în timpul moţiunii de cenzură, dar au fost prinși. Iordache coordoneaz­ă procesul și se comportă exact ca în perioada Ordonanţei 13. Sunt absolut disperaţi să treacă proiectul, probabil vor să utilizeze introducer­ea antitero în atribuţii pentru a-și face un mic SRI personal. Cum să furi tocmai la o lege a Poliţiei?“, a spus Ovidiu Raeţchi (PNL), vice președinte­le Comisiei pentru Apărare, ordine publică și siguranţă naţională din Camera Deputaţilo­r. „Nu, nu s-a schimbat nimic în PSD după dispariţia lui Dragnea în penitencia­r, vocaţia minciunii și a hoţiei a rămas neschimbat­ă“, a conchis Raeţchi. Una dintre principale­le modificări ale proiectulu­i de lege le permite poliţiștil­or să intre în locuinţe atunci când au suspiciuni că persoana din interior plănuiește să comită o infracţiun­e sau este suspectată de terorism. Până acum, agenţii aveau nevoie de mandat. Legea a fost declarată neconstitu­ţională la sesizarea președinte­lui Iohannis, însă a fost retrimisă în Parlament într-o formă aproape neschimbat­ă.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania