Romania Libera

România, la un pas de finală

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

Tricolorii „mici“luptă astăzi, contra Germaniei, pentru un loc în ultimul act al Campionatu­lui European de tineret. Semifinala de la Bologna aduce faţă în faţă cele mai bune naţionale ale acestui turneu final.

Tricolorii „mici“luptă astăzi, contra Germaniei, pentru un loc în ultimul act al Campionatu­lui European de tineret. Semifinala de la Bologna le aduce față în față pe cele mai bune naționale ale acestui turneu final. Dacă nemții excelează în atac, oferind primii doi marcatori ai competiție­i, elevii lui Mirel Rădoi vor încerca să-și obțină biletele către finala de duminică, de pe Dacia Arena, printr-un joc de angajament, iar acolo unde nu vor ajunge picioarele, va ajunge, cu siguranță, inima.

Prospețime­a jucătorilo­r ar putea fi factorul decisiv al semifinale­i, mai ales că partida se va disputa la ora 18.00, ora locală, când temperatur­a va ajunge la 38 de grade Celsius. Noi suntem oarecum avantajați, întrucât avem deja două meciuri la aproape 40 de grade, în timp ce nemții au evoluat numai seara, la temperatur­i mult mai plăcute. Prin comparație, Mirel Rădoi a menajat cinci dintre titulari în ultimul meci al grupei, 0-0 cu Franța, în timp ce nemții au folosit cea mai bună garnitură în remiza cu Austria, 1-1. Spre deosebire de Germania, care l-a pierdut pentru semifinală pe fundașul lui AS Monaco, Benjamin Henrichs, naționala noastră a scăpat de suspendări, Rădoi având la dispoziție întregul lot.

Cei mai buni jucători ai „panzerelor” sunt cei doi atacanți, Gian-Luca Waldschmid­t, care are cinci goluri marcate la EURO, și Marco Richter, legitimat la Augsburg, care a înscris de trei ori. În opinia nemților, cel mai periculos om din tabăra lui Mirel Rădoi va fi Ianis Hagi. „Va avea un viitor de aur”, scriu cei de la Bild, care lansează și un avertismen­t. „Ca să ne apărăm titlul în finală trebuie să trecem mai întâi de fiul unei

legende”. „Noi trebuie să fim în topul echipelor din lume, adică al naționalel­or. Dacă stai să te gândești, noi am plecat de la nimic și am reușit ceva fantastic iar asta e ceva extraordin­ar”, a spus căpitanul României, Ionuț Radu.

Ultima întâlnire cu Germania, o rușine istorică

Confruntar­ea din această seară va fi cea de-a patra partidă pe care o națională Under 21 a României o va disputa contra unei echipe similare a Germaniei. Ultimul

meci direct, disputat pe 9 septembrie 2014, la Magdeburg, a reprezenta­t însă o adevărată umilință pentru naționala de tineret a României, învinsă în deplasare cu un scor rușinos: 0-8. Partida a contat pentru preliminar­iile EURO 2015, iar România a ratat calificare­a terminând pe locul 2, la 8 puncte în spatele nemților. De subliniat că în echipa de start de atunci se regăseau doi jucători din actualul lot: George Pușcaș, care avea la acel moment 18 ani, respectiv Dragoș Nedelcu, mijlocașul FCSB-ului. Ambii au fost titulari.

Sabotați de italieni?

După ce fusese programat inițial de la ora 22.00 (21.00 ora locală), pe stadionul din Reggio Emilia, meciul se va juca pe Renato Dall’Ara din Bologna, de la ora 19.00 (18.00 ora locală). Dacă unii ar spune că este o mutare impusă de televiziun­i, alții cred că este o răzbunare a italienilo­r, după ce egalul nostru de acum câteva zile, cu Franța, i-a eliminat din competiție. Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a anunțat că va sesiza UEFA cu privire la schimbarea orei de start a meciului. „Este crimă dacă

se întâmplă acest lucru! Nu cred că vom juca de la ora 19.00, nu se poate. M-am uitat pe prognoză, nu știu dacă se poate juca fotbal pe vremea asta. Nu știu acum care sunt regulile. Dar știu că la orice loc de muncă activitate­a se suspendă după 36 de grade”. Stadionul pe care tricolorii vor disputa semifinala, Renato Dall’Ara, este un adevărat monument istoric. Construit în anul 1927, a găzduit meciuri la Campionate­le Mondiale din 1934 și 1990 și are o arhitectur­ă care se mulează perfect împrejurim­ilor. Finala se va juca pe Dacia Arena din Udine.

 ??  ??
 ?? FOTO AGERPRES ?? Fotbal. Jucătorii români, pregătiți pentru semifinala cu Germania.
FOTO AGERPRES Fotbal. Jucătorii români, pregătiți pentru semifinala cu Germania.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania