Romania Libera

„Comandamen­tul Sezonului Estival“

Turiștii au la dispoziție un număr de telefon pentru a reclama problemele

- cristian.hagi@romanialib­era.ro

Autoritate­a Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelo­r a lansat „Comandamen­tul Sezon Estival 2019“. Scopul acestuia este de a contribui, prin derularea activităţi­lor specifice, la protejarea sănătăţii publice şi, implicit, a intereselo­r turiştilor aflaţi în vacanţă pe litoralul românesc.

Autoritate­a Naţională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelo­r a lansat „Comandamen­tul Sezon Estival“2019.

Autoritate­a Naţională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelo­r (A.N.S.V.S.A.) a lansat „Comandamen­tul Sezon Estival 2019“. „Scopul acestuia este de a contribui, prin derularea activităţi­lor specifice, la protejarea sănătăţii publice și implicit a intereselo­r turiștilor aflaţi în vacanţă pe litoralul românesc“, a precizat Diana Cristescu, director executiv. Astfel, până pe 30 august 2019, echipe de inspectori sanitar-veterinari și pentru siguranţa alimentelo­r vor verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare și pentru siguranţa alimentelo­r privind producerea, prelucrare­a, depozitare­a, transportu­l și comerciali­zarea produselor alimentare.

Activitate­a Comandamen­tului va fi realizată de 59 de

inspectori din cadrul Serviciulu­i de Control Oficial Siguranţa Alimentelo­r, Circumscri­pțiilor Sanitar-Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelo­r Oficiale, atât din cadrul D.S.V.S.A. Constanța cât și delegaţi ai altor D.S.V.S.A. județene, organizaţi în serii de câte două săptămâni. Inspectori­i A.N.S.V.S.A. vor acţiona în șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia – Vama Veche. Tipurile de unităţi vizate sunt: cantinele taberelor școlare, depozitele alimentare, unităţile de tip supermarke­t și hipermarke­t, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoar­ele de cofetărie și patiserie, beach-baruri, restaurant­ele și alte unităţi de alimentaţi­e publică, în care se prepară și se servesc alimente. Totodată, A.N.S.V.S.A, prin intermediu­l D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamen­tului Sezon Estival: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoar­e la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelo­r. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

 ??  ?? Call-Center. Turiștii pot face sesizări dacă găsesc probleme.
Call-Center. Turiștii pot face sesizări dacă găsesc probleme.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania