Romania Libera

Hagi și Pușcaș, în vizorul granzilor din Europa

Curg ofertele pentru tricolorii „mici“

- catalin.mihai@romanialib­era.ro

După evoluţiile excelente de la Euro 2019, când au ajuns până în semifinale, elevii lui Mirel Rădoi sunt asaltaţi cu oferte de la marile cluburi europene.

Printre cei mai doriți tricolori se află George Pușcaș, atacantul care a marcat de patru ori în partidele din Italia și San Marino, și Ianis Hagi. Pentru fiul „Regelui” s-au interesat echipe precum Ajax Amsterdam și Sevilla, însă Gică Hagi speră la un transfer de senzație la FC Barcelona.

Conform presei din Spania, echipa blaugrana și-a trimis scouterii la mai multe meciuri disputate de Ianis Hagi, aceștia fiind impresiona­ți că tânărul fotbalist român lovește la fel de bine mingea cu ambele picioare, lucru extrem de rar întâlnit.„ Regele” nu a confirmat informația, dar nici nu a infirmat-o, rezumându-se doar să declare: „Vom studia ofertele și în câteva zile vom lua o decizie”.

Catalanii ar fi dispuși să plătească suma de 8 milioane de euro pentru transfer, iar Ianis ar urma să fie cedat sub formă de împrumut la o grupare de Primera Division, pentru a avea meciuri în picioare.Acest aspect nu este însă agreat de Gheorghe Hagi,care este mult mai atent la cariera fiului său după experiența neplăcută avută la Fiorentina. Comparat cu Alan Shearer de jurnaliști­i englezi,George Pușcaș este un alt jucător la mare căutare în aceste zile. După Sheffield United, Galatasara­y Istanbul și-l dorește și ea pe atacantul celor de la Palermo. Antrenorul de legendă al turcilor,Fatih Terim,a rămas impresiona­t de rapoartele făcute de scouterii trimiși în Italia și îl vrea la formația de pe malul Bosforului. De asemenea, jucătorul de 23 de ani poate fi răscumpăra­t de Inter Milano, dacă Palermo va fi retrograda­tă în Serie D din cauza problemelo­r financiare. Pușcaș mai are trei ani de contract cu sicilienii, care au plătit pentru el 3,3 milioane de euro.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania