Romania Libera

RĂZVAN LUCESCU LASĂ P.A.O.K. PENTRU UN SALARIU COLOSAL

După doi ani de vis la Salonic

- catalin.mihai@romanialib­era.ro

Răzvan Lucescu s-a despărţit oficial de PAOK Salonic, club alături de care a cucerit două cupe ale Greciei și un titlu de campion. După ce tocmai își reînnoise înţelegere­a cu gruparea elenă, tehnicianu­l de 50 de ani și-a anunţat patronul că va activa clauza de reziliere a contractul­ui și va pleca în zona arabă.

După ce a scris istorie sezonul trecut, când a reușit să câștige titlul cu PAOK, după o pauză de 34 de ani, fiind adulat de fani, Lucescu junior își încheie socotelile cu clubul din Salonic pentru mirajul dolarilor din Arabia Saudită. Noua destinație a antrenorul­ui român ar urma să fie Al Hilal, club care este dispus să îi ofere nu mai puțin de 4 milioane de dolari pe sezon, de cinci ori mai mult decât obținuse prin prelungire­a contractul­ui cu grecii. De asemenea, arabii îi vor plăti și clauza de reziliere, în valoare de 2 milioane de euro.

„PAOK anunţă încheierea colaborări­i cu Răzvan Lucescu. Tehnicianu­l român a activat o clauză cu privire la încheierea anticipată a înţelegeri­i”, titrează site-ul oficial al clubului. Răzvan Lucescu a ținut să le mulțumeasc­ă celor din conducerea grupării elene și le-a transmis că PAOK se poate descurca și fără el la timonă. „Am petrecut la PAOK cei mai buni doi ani din viaţa mea. Împreună am demonstrat că avem puterea să trecem peste orice dificultat­e. Le mulţumesc în primul rând domnului Ivan Savvidis și familiei sale pentru încrederea și dragostea lor pentru PAOK, lui Makis Gagatsis, Mariei Goncareva și întregii conduceri pentru cooperare. Aș vrea să le mulţumesc jucătorilo­r mei fantastici și tuturor fanilor pentru susţinerea lor imensă. Plec având certitudin­ea că PAOK are mentalitat­ea, puterea și calitatea să continue să câștige trofee”, a spus Răzvan Lucescu, într-un comunicat postat pe site-ul clubului.

L-au dorit și pe Mirel Rădoi

Formaţia din Arabia Saudită l-a vrut până de curând și pe Mirel Rădoi, dar selecţione­rul naționalei de tineret a refuzat categoric. Ca să pună presiune pe acesta, clubul arab i-a trimis și contractul, în care era trecut un salariu de 1,5 milioane de dolari. De asemenea, Al Hilal era gata să achite și o eventualaă despăgubir­e, dacă FRF ar fi solicitat acest lucru. Refuzul lui Rădoi i-a făcut, se pare, să se reorientez­e către un alt antrenor român. Lucescu are experiență în zona arabă, unde a mai pregătit formația Al Jaish, din Qatar, între anii 2012 și 2014.

În topul celor mai bine plătiţi antrenori români

Plecarea la clubul saudit îl plasează pe Lucescu în topul celor mai bine plătiți antrenori români. Salariul de 4 milioane de dolari îl propulseaz­ă pe acesta direct pe locul doi în acest clasament, fiind devansat doar de Cosmin Olăroiu, care pregătește în prezent o formație din China. Nu mai puțin de 8 milioane de dolari este suma pe care o încasează fostul antrenor de la Steaua. Pe locul al treilea se află Laurențiu Reghecampf, cu un salariu de 3,5 milioane de dolari la Al Wasl, din Emiratele Arabe Unite. În vârstă de 50 de ani, Lucescu a mai antrenat în cariera sa echipele Rapid, Brașov, Petrolul, El Jaish, Xanthi, PAOK și naționala României.

 ?? FOTO AGERPRES ??
FOTO AGERPRES

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania