Romania Libera

Duel 100% românesc la Wimbledon

După ce fiecare și-a câștigat meciul din runda inaugurală în minimum de seturi, Simona Halep și Mihaela Buzărnescu se confruntă astăzi în turul secund al turneului de la All England Club. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, pe vremea când Simona e

- Catalin.mihai @romanialib­era.ro

După ce fiecare și-a câștigat meciul din runda inaugurală în minimum de seturi, Simona Halep și Mihaela Buzărnescu se confruntă astăzi în turul secund al turneului de la All England Club.

Surprinzăt­or, Simona a fost cea care a avut bătăi mai mari de cap în meciul din primul tur, împotriva belarusei Aliaksandr­a Sasnovich. Românca a controlat primul set, câștigându-l cu 6-4. În actul secund, Sasnovich s-a desprins la 5-2, dar Halep s-a concentrat și a redus numărul greșelilor neforţate, reușind o revenire de senzație, concretiza­tă în cinci game-uri consecutiv­e (7-5). Raportul la winners a fost 17-11 pentru româncă, Sasnovich având 34 de erori neforţate, faţă de 16 ale Simonei.

„Sunt foarte fericită că am câștigat acest joc, a fost foarte greu. Prima partidă de la orice turneu este foarte grea și știam că ea joacă bine. A trebuit să rămân concentrat­ă, pozitivă, ca să pot lupta

până la capăt”, a declarat Halep. Ea a mai spus că principalu­l obiectiv al său la acest turneu este să fie pozitivă. „Totul ţine de atitudine. Astăzi am arătat că pot lupta până la capăt și că nu renunţ niciodată. Dacă fac asta în fiecare meci, sunt foarte fericită”.

De cealaltă parte, Mihaela Buzărnescu a obţinut o victorie facilă, într-o oră și 21 de minute, cu un dublu 6-4, în faţa americance­i Jessica Pegula (72 WTA). „Sper să fie un meci frumos și cea mai bună să câștige. Mă bucur că suntem amândouă în turul secund”, a spus ocupanta locului 53 WTA.

Cele două au în istoric o singură întâlnire directă, în 2008, pe vremea când Simona evolua la junioare. Atunci, Halep se impunea cu un categoric 6-3, 6-0, într-un meci disputat pe zgura de la Monteroni. Pentru accederea în turul secund, româncele și-au asigurat deja un cec de 72.000 de lire sterline și 70 de puncte WTA.

Cea mai bună performanț­ă a lui Halep pe iarba londoneză a venit în 2014, atunci când românca de 27 de ani atingea semifinale­le, fiind eliminată de canadianca Eugenie Bouchard. De cealaltă parte, Buzărnescu a ajuns în turul al treilea, în 2018, atunci când a fost învinsă de Karolina Pliskova, în trei seturi.

 ??  ??
 ?? FOTO EPA ?? Londra. Simona și Mihaela se luptă pe iarba britanică.
FOTO EPA Londra. Simona și Mihaela se luptă pe iarba britanică.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania