Romania Libera

Pușcaș, în echipa ideală de la EURO

Titular în toate cele patru meciuri disputate de România, Pușcaș se află în echipa ideală a turneului, alături de jucătorii celor două finaliste.

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

Transferat în această vară la MOL Vidi, vicecampio­ana Ungariei, Adrian Rus este unul dintre cei mai promiţător­i fundași români. Există însă posibilita­tea ca fotbalistu­l să fie ademenit cu o convocare la prima reprezenta­tivă a Ungariei, mai ales că a crescut la Balmazujva­ros.

Conform surselor apropiate de Federație, Cosmin Contra plănuiește să-l cheme la lot pentru dubla cu Spania și Malta, în toamnă. Pe lângă convocare, selecțione­rul va trebui să îl introducă pe teren în măcar unul dintre meciuri. Asta deoarece regulament­ul internațio­nal prevede faptul că un jucător poate evolua la orice nivel de vârstă pentru o naţională, dar dacă nu apucă să debuteze la seniori poate alege să joace pentru altă țară. „Este o temă falsă asta că trebuie convocat ca să nu-l piardă România. Fiecare jucător e liber să aleagă. Însă Rus, Pașcanu și Nedelcearu au demonstrat că au valoare, iar asta înseamnă că pot fi convocaţi de Contra. În acea

zonă avem jucători cu multă experienţă, iar schimbul lor trebuie pregătit. Cosmin va decide de cine are nevoie˝, a declarat Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF.

Fundașul crescut de Academia Puskas va evolua pentru maghiarii de la Vidi, echipă care s-a duelat cu PAOK Salonic și Chelsea Londra în grupele Europa League de anul trecut. „Sunt bucuros că îmi voi continua cariera la cea mai bună echipă din Ungaria. Este un pas uriaș pentru mine”, a declarat Rus imediat după transfer.

Cifrele lui Adrian Rus:

Data și locul nașterii: 18

aprilie 1996, Satu Mare Înălţime: 1,88 metri Poziție în teren: fundaș central

16 meciuri, 1 gol - Sepsi Sf. Gheorghe

66 de meciuri, 3 goluri - Balmazujva­ros

7 meciuri - România U21. Rus, care are și cetățenie maghiară, are 23 de ani și a adunat 7 selecții în lotul de tineret al României, jucând inclusiv la recent încheiatul Campionat European Under 21, unde a fost integralis­t în remiza cu Franța, 0-0. În următoarel­e meciuri din preliminar­iile EURO 2020, România va întâlni Spania, pe 5 septembrie, la București, și Malta, trei zile mai târziu.

 ??  ??
 ?? FOTO AGERPRES ??
FOTO AGERPRES

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania