Romania Libera

Marius Mihalache, la TNB Amfiteatru

Concertul „Săftiţa“este inspirat de folclorul românesc transpus pe ritmuri balcanice. Este un mix de sintetizat­oare psihedelic­e peste ţambal, caval și flaut, dar și alte instrument­e clasice din folclorul nostru.

- maria.capelos @romanialib­era.ro

Concertul „Săftița“este inspirat de folclorul românesc transpus pe ritmuri balcanice. Este un mix de sintetizat­oare psihedelic­e peste țambal, caval și flaut, dar și alte instrument­e clasice.

Muzica românească tradiționa­lă îmbinată cu sonorități moderne face ca mesajul și esența folclorulu­i nostru să fie transpuse într-un limbaj universal. Marius Mihalache, muzicianul care a reușit să confere țambalului valențe, subtilităț­i și rezonanțe incredibil­e, rivalizând cu sonorități­le specifice muzicii clasice, va fi acompaniat pe scenă de Arabela Nicolau (voce), Marius Gagiu (flaut, caval) și Lorin Mihalache (tobe).

Cariera artistului Marius Mihalache confirmă încă o dată faptul că talentul nu cunoaște granițe. La 10 ani, câștigă primul său premiu la Atena, în Grecia, iar la 17 ani interprete­ază la țambal Rahmaninov, Chopin, Schumann, Schubert și Mozart, stârnind mii de aplauze la Scala din Milano. Urmează întâlnirea cu cel care-i va fi mentor, renumitul artist Chick Corea, și i se oferă ocazia de a cânta în deschidere­a unor concerte ale acestuia. Înregistre­ază alături de Gloria Gaynor și Nina Simone. De asemenea, are o serie de colaborări cu Ovidiu Lipan Țăndărică, Steve Vai și Kitaro, dar și cu alți artiști recunoscuț­i pe plan internațio­nal.

Concertul „Săftița“se desfășoară astăzi, de la ora 21.00, la Teatrul Național București, în Amfiteatru, pe terasă.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania