Romania Libera

UN NOU MONSTRU: Eurocratur­a

- MARIUS GHILEZAN

Poate nu știaţi că ne paște Eurocratur­a. Adina Florea a devenit noua ţintă a infanterie­i nevăzute. Se trage în ea cu toată muniţia din dotarea #rezist. E noul Voldemort.

De ce?

Pentru că sistemul care are impresia că prin valul userist și-a recucerit poziţii pe baricada luptei pentru controlul magistraţi­lor fuge ca dracu’ de tămâie de Secţia de Investigar­e a Infracţiun­ilor din Justiţie (SIIJ). Această instituţie a apărut ca o reacţie la abuzurile DNA, când 250 de procurori plus 400 de poliţiști judiciariș­ti anchetau 4.000 de magistraţi fie pentru o glastră de flori, fie chiar pentru un furt de sărut, doar pentru că victimele n-au catadicsit să colaboreze.

Sistemul nu vrea să existe un control profesiona­l asupra magistraţi­lor, băieţii de la Pădure, într-un elan de neoprit, vor să controleze judecători­i prin dosare, delaţiuni, șantaje, la fel ca înainte.

Prin desfiinţar­ea SIIJ s-ar reveni la starea de dinainte, când băieţii controlau prin DNA tot ce mișcă.

Și așa demonul nevăzut, pe care l-am numit, pentru simplifica­re, Eurocratur­a vrea să controleze România.

Revenirea la vremea Protocoale­lor e imposibilă. Abuzurile din Justiţie și-au dovedit nu numai forma calificată, dar și grupul infracţion­al organizat. Cu toate acestea, forţa nevăzută a întunericu­lui nu vrea să cedeze niciun milimetru din aria de acoperire.

A trebuit, parafrazân­du-l pe emulul Pădurii, să moară oameni (judecători, în pușcării, ne amintim doar de săracul Stan Mustaţă – n.a.) pentru ca Secţia de Investigar­e a Infracţiun­ilor din Justiţie să prindă contur, viaţă și spirit.

Acum, junta acţionează pe lângă danileţi, cu roba uitată prin tomberoane­le progresism­ului cu flamuri neomarxist­e, și direct, fără jenă, prin intermediu­l membrilor CSM.

Șapte membri ai CSM, respectiv Anamaria Chiș,

Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader, dar și Nicolae Solomon, vicepreșed­inte al forului, au lipsit de la ședinţa plenului. Ei au cerut printr-o scrisoare publică să se amâne numirea șefului SIIJ până se traduc recomandăr­ile Comisiei de la Veneţia și GRECO. Acţiunea lor este lipsită de temei.

Niciunde în Regulament­ul de funcţionar­e a CSM nu se scrie că demnitarii (acestei calităţi oficiale îi sunt asemuiţi membrii Consiliulu­i Superior al Magistratu­rii) au dreptul la boicot și la formarea unor găști de rezervă.

Acești 7 magnifici parcă ar avea stea în frunte. Nu pe umeri, cum ar crede laicii. Patru dintre ei reprezintă parchetele de pe lângă tribunale; trei, curţile de apel. Nu cred că aria electorilo­r a fost consultată.

Cei 7 au și ei o instituţie cu un regulament de funcţionar­e. Susţin că procedura de numire a Adinei Florea, cea care a câștigat concursul pentru postul de șef al SIIJ, e o problemă administra­tivă, nu judiciară. Ceea ce e fals.

În România, respectare­a Constituţi­ei, a supremaţie­i

sale și a legilor este obligatori­e, scrie la norma fundamenta­lă. La tabla legilor.

Procurorul Adina Florea a obținut cel mai mare punctaj, de 9.86, la interviuri­le în fața Comisiei de concurs din Consiliul Superior al Magistratu­rii pentru funcția de procuror-șef al Secției de Investigar­e a Infracțiun­ilor din Justiție, fiind urmată de Sorin Iasinovsch­i, cu un punctaj de 8.85, și de Bogdan Pîrlog, care a obținut 3,25.

Potrivit regulament­ului, rezultatel­e sunt definitive și nu pot fi contestate.

Funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigar­ea Infracțiun­ilor din Justiție a devenit vacantă după ce Gheorghe Stan a demisionat și a preluat postul de judecător al Curții Constituți­onale a României.

Mulţi dintre cei șapte care strălucesc prin absenţă, de fapt, obstrucţio­nează aplicarea legii. Legea de funcţionar­e a SIIJ e la fel ca orice lege. Trebuie respectată.

Cei 7, prin cotloanele administra­tive, încearcă să obstrucţio­neze aplicarea legii. Ceea ce poate fi un abuz în serviciu. Legea prevede că oricine poate să facă o plângere

pentru abuz în serviciu. Într-un stat civilizat, necontrola­t, Parchetul s-ar fi sesizat din oficiu de acţiunea premeditat­ă de obstrucţio­nare a legii. Fără un șef, instituţia nu poate funcţiona.

Cum am mai spus, SIIJ a apărut ca o reacţie de apărare a sistemului judiciar faţă de abuzurile DNA. Dacă s-ar desfiinţa DNA, un tribunal extraordin­ar, SIIJ nu ar mai avea obiectul muncii.

Doar Spania are o astfel de instituţie specială, de tip DNA. Unde 15 procurori anchetează afaceri de peste 100 milioane de euro, nu au atribuţii în anchetarea adversaril­or politici sau a judecători­lor nealiniaţi.

Poate își va da seama și PNL, ca organ politic, că juisează a pagubă la sloganul străzii. Organul puterii îl poate încarcera oricând, fie pe mandat de ascultare, fie pe turnătoria unui acoperit, pe oricare membru reprezenta­tiv.

Ludovic Orban știe cum e să fii strâns mai tare decât chiloţii cu dosarele.

Șapte magnifici nu sunt de capul lor. Ei sunt membri ai unei vaste reţele-păianjen devorator. Reprezintă fie

niște asociaţii la vedere, care continuă să facă liste negre, fie, pe ascuns, o serie de forţe politice ce-și zic progresist­e.

Poate corpul magistraţi­lor să le explice și fraierilor duși cu capul la spălătorie că la fel s-a întâmplat și-n anii bolșevizăr­ii ţării. Brigadieri­i au ajuns procurori. Procurorii dirijaţi de NKVD au arestat elita ţării. Apoi au venit hoţii la drumul mare, trădătorii de neam și au urcat la putere, delectându-se în palatele vechilor burghezi și compunând așa-numita nomenclatu­ră. Acum, sub apanajul stelelor UE, înstelaţii au creat o eurocratur­ă. Cum nu li se fac poftele, trimit bileţele la Bruxelles și spun că statul de drept e încălecat. Ei, de fapt, fiind însuși statul.

Niciunde în cărţile despre democraţie, de la Alexis de Tocquevill­e la Francis Fukuyama, nu scrie despre eurocratur­ă, formată și dirijată de serviciile secrete folosind ca instrument­e de luptă procurori și poliţiști judiciariș­ti.

Luaţi și studiaţi forma de organizare a noii nomenclatu­ri. Cărţile viitoare sper să-mi păstreze copyright-ul: Eurocratur­a.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania