Romania Libera

Pușcaș, în echipa ideală de la EURO

Titular în toate cele patru meciuri disputate de România, Puşcaş se află în echipa ideală a turneului, alături de jucătorii celor două finaliste.

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

Atacantul lui Palermo este unicul „intrus” în formula acaparată de jucătorii celor două finaliste, Spania și

Germania. Ibericii dau patru jucători, iar restul de șase provin de la naţionala care ne-a oprit din drumul spre finală. Golgheteru­l României de la turneul final, cu patru reușite, și al doilea al competiție­i, după germanul Luca Waldschmid­t, care a înscris de șapte ori, Pușcaș a declarat că și alţi colegi ai lui ar fi meritat să facă parte din „11”-le ideal. „Este meritul echipei, am arătat că am meritat să fim printre cele mai bune patru formaţii ale Europei la Under 21. Este o mândrie să reprezint România și cred că și alţi colegi ai mei trebuiau să fie incluși în echipa turneului final”, a declarat acesta.

Echipa turneului propune sistemul 4-2-3-1 și a fost realizată de șase antrenori care fac parte din comisia tehnică a UEFA. Iată viziunea acestora: Nubel (Germania) – Klosterman­n (Germania), J.Tah (Germania), Vallejo (Spania), Henrichs (Germania) – Ruiz (Spania), Dahoud (Germania) – Olmo (Spania), Waldschmid­t (Germania), Ceballos (Spania) – Pușcaș (România).

În finala Campionatu­lui European de Tineret, disputată pe 30 iunie, la Udine, Spania s-a impus cu 2-1 în faţa Germaniei, cucerind titlul continenta­l pentru a cincea oară.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania