Romania Libera

Viitorul a cucerit Supercupa României

După titlul de campioană și Cupa României, echipa lui Gică Hagi și-a trecut în palmares cel de-al treilea trofeu naţional, după ce a învins CFR Cluj cu 1-0.

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

În meciul disputat pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, Viitorul a fost echipa susținută de public, iar asta s-a văzut, constănțen­ii reușind să com

pleteze vitrina clubului cu singurul trofeu lipsă, Supercupa României. Golul victoriei a fost unul spectaculo­s și a venit în minutul 86, când Artean a recuperat o minge respinsă de Vinicius și a șutat cu exteriorul de la aproximati­v 28 de metri. În minutul 90+3, clujenii puteau duce meciul în prelungiri, însă bara s-a opus la șutul trimis ce Ciprian Deac.

Antrenorul celor de la CFR, Dan Petrescu, a fost extrem de dezamăgit. „Voiam să câștigăm meciul, voiam să câștigăm acest trofeu, din păcate n-am reușit. Nu pot spune că a fost o victorie meritată, noi am avut ocaziile mai mari, dar fotbalul se joacă pe goluri. La ultima fază ne-a lăsat și norocul. L-am felicitat pe Gică Hagi. Mai bine să câștige el decât altcineva”. Gică Hagi a dat dovadă de fairplay și i-a încurajat pe clujeni înainte de meciul cu Astana. „E o fericire, e o bucurie, dar gândul meu s-a dus imediat către CFR și la meciul lor de marți. Să aibă grijă să uite cât mai repede și să fie motivați. E o echipă românească și sper să aibă șanse mari de calificare”, a spus „Regele“.

Aceasta a fost a doua partidă în care formaţia din Ovidiu a jucat cu Supercupa României pe masă, după ce în 2017 a pierdut în faţa echipei FC Voluntari, scor 0-1.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania