Romania Libera

Prima femeie candidat la Președinți­e

România are primul candidat femeie la prezidenţi­alele din toamna aceasta.

- ANDREEA ANDREI Redactor-șef adjunct

Duminică,fostul consilier de stat Ramona Ioana Bruynseels şi-a lansat candidatur­a la Preşedinţi­e, din partea Partidului Puterii Umaniste, fiind prima persoană care intră oficial în cursa pentru alegerile prezidenţi­ale. Aceasta a declarat că își dorește să facă din România o țară a poveștilor de succes: „Refuz să accept că eu reprezint doar o excepţie în România şi vreau să facem din România o ţară în care oamenii îşi împlinesc visurile,o ţară a poveştilor de succes“.

Fostul consilier de stat a afirmat că studiile i-au deschis multe porţi.„Peste tot însă pe unde am ajuns am simţit acelaşi lucru: acasă,cu adevărat acasă,cu adevărat în largul tău,este doar printre ai tăi,este doar acolo unde-ţi sunt bunicii,străbunici­i, amintirile şi rădăcinile.Aşa că,după ce am absolvit cursurile Şcolii de Guvern din SUA, am rezistat tentaţiei de a-mi clădi un destin american şi m-am întors în România“,a afirmat Ramona Ioana Bruynseels. Potrivit acesteia,fiecare persoană poate face minuni dacă îşi doreşte cu adevărat acest lucru.

Acesta este obiectivul candidatur­ii mele, acesta este motivul pentru care vreau să rămân şi să muncesc în România astfel încât, împreună cu oamenii de încredere, români cinstiţi, români curaţi şi frumoşi (…), cu aceşti români, deci cu majoritate­a covârşitoa­re a românilor, îmi doresc să clădim o nouă Românie, să găsim o nouă cale, o cale de care să fim mândri cu toţii. Vă întreb: merită România şi fiecare român un destin mai bun? Şi eu cred şi simt la fel. Schimbarea despre care vorbim, şi în care cred, este însă deja realitatea noastră imediată, este realitatea în care trăim“, a afirmat Bruynseels. Bruynseels a spus că şi cozile de la secţiile de vot, campaniile civice de pe Facebook, protestele din centrul oraşelor au ca principal motiv dorinţa de schimbare a românilor.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania