Romania Libera

DOI DIN CINCI ROMÂNI ACCEPTĂ UN SALARIU MAI MIC

Unul din cinci salariaţi a schimbat deja un job cu unul mai prost plătit.

- Mihai.diac @romanialib­era.ro

Un român din cinci recunoaște că a acceptat cel puțin o dată un job mai prost plătit, iar doi angajați din cinci susțin că ar fi dispuși să primească mai puțini bani, în schimbul altor avantaje pe care le consideră mai valoroase, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

Un program de lucru mai lejer și flexibil sau chiar posibilita­tea de a lucra de acasă reprezintă principale­le motive pentru care 22 la sută dintre angajați ar accepta să primească un salariu mai mic.

Pe de altă parte, 21,7 la sută dintre angajați ar accepta un job mai prost plătit dacă ar avea perspectiv­e mai bune de

dezvoltare profesiona­lă. Oportunita­tea de a avansa mai rapid în carieră ar conta mai mult decât nivelul noului salariu pentru unul din zece respondenț­i (10,5%), urmată de un loc de muncă mai aproape de casă (8,6%) sau de un colectiv mai bun (6,2%).

Peste jumătate dintre angajaţi sunt nemulţumiţ­i de salariu

Peste jumătate dintre respondenț­i spun că nu sunt mulțumiți de cât câștigă în prezent la locul de muncă. Doi din zece angajați cer o mărire de salariu chiar în primul an de la angajare, iar patru din zece cer același lucru în al doilea an de la angajare.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania