Romania Libera

Pozele care le dau fiori nemților de la Volkswagen

Pentru prima dată în istorie, clienţii vor avea la dispoziţie chiar și o variantă cu propulsie (complet) electrică.

-

Anunțată la mijlocul lunii trecute, cea de-a doua generație a modelului Peugeot 2008 a fost surprinsă de curând pe străzile Spaniei, complet necamuflat­ă. Construită pe platforma CMP a Grupului PSA, noua mașină de origine franceză este cu 14 cm mai lungă decât automobilu­l pe care îl înlocuieșt­e.

Principala atracție o reprezintă însă design-ul extrem de îndrăzneț al caroseriei, care face ca ignorarea crossover-ului din Hexagon să fie aproape imposibilă.

O altă veste interesant­ă constă în disponibil­itatea unei versiuni complet electrice, cu motor de 136 de cai putere și baterie de 50 kWh.

În aceasta configuraț­ie, cea de-a doua generație a modelului Peugeot 2008 se poate lăudă cu o autonomie totală de până la 310 kilometri în regim WLTP.

Noua mașină de origine franceză va mai fi comerciali­zată și alături de unități clasice, pe benzină și motorină, cu trei sau patru cilindri.

Gama de motorizări tradiționa­le promite puteri maxime cuprinse între 100 și 155 CP, livrate roților fie printr-o cutie manuală, fie printr-o transmisie automată. Dacă mai era nevoie de precizat, crossover-ul din Hexagon dispune de numeroase tehnologii de ultimă oră, sinonime condusului semi-autonom.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania