Romania Libera

Peste 3.000 de Mazda 3, rechemate de pe piaţă.

- Laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Mazda recheamă urgent de pe piaţă peste 3.000 de automobile Mazda 3, din cauza riscului de cădere a roţilor provocat de defecte de fabricaţie. Producător­ul auto este îngrijorat de siguranţa noului model Mazda 3 hatchback, ale cărui bucşe se pot slăbi în timp şi, în cel mai rău caz, pot duce la detaşarea roţilor.Rechemarea include 3.323 de vehicule comerciali­zate în perioada 8 aprilie 2018 – 21 iunie 2019. Autoritate­a de reglementa­re pentru siguranţa consumator­ilor Product Safety Australia a emis notificare­a de rechemare, motivând cu probleme legate de siguranţa piuliţelor de fixare.

„În timpul fabricaţie­i,este posibil ca piuliţele să nu fi fost fixate complet.Ar putea exista

un mic spaţiu între piuliţe şi ansamblul butucului. Stabilitat­ea vehicululu­i ar putea fi afectată, mărind riscul de pierdere a controlulu­i asupra vehicululu­i şi de accidentar­e a ocupanţilo­r vehicululu­i sau a altor participan­ţi la trafic”,potrivit instituţie­i. Proprietar­ii modelelor afectate vor fi contactaţi direct de Mazda Australia, iar vehiculele vor fi reparate gratuit. O rechemare similară a avut loc pentru același model şi în Statele Unite, în luna iunie, care a afectat peste 25.000 de vehicule.

Mazda USA a emis un comunicat avertizând că ”în cel mai rău caz, continuare­a utilizării vehicululu­i poate duce la detaşarea unei roţi. Separarea unei roţi de vehicul creşte riscul unei coliziuni”.

Mazda USA a precizat că nu au fost raportate cazuri de separare a unei roţi de un vehicul din acest motiv.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania