Romania Libera

3 metode prin care ne ținem inima departe de suferințe

PREVENŢIE. Cum ne afectează emoţiile şi gândirea sănătatea cardiovasc­ulară Inima generează o energie electromag­netică de 1000 de ori mai puternică decât cea a creierului, iar specialişt­ii susţin că cerebelul din cap ascultă de „creierul din inima omului“.

- elena.marinescu @romanialib­era.ro curajul, sinceritat­ea, altruismul, capacitate­a de a exprima iubirea, dărnicia, veselia, recunoștin­ța, în general o stare emoțională echilibrat­ă întăresc inima și

În opinia renumitulu­i psiholog Laura Maria Cojocaru,președinte și fondator al Institutul­ui de Neuro-Programare Lingvistic­ă Somato-Integrativ­ă (INLPSI),fiecare bătaie a inimii influențea­ză starea de sănătate emoțională și fizică a organismul­ui, acest organ vital având propria sa inteligenț­ă specifică. “Inima este cel mai cald organ al corpului, aspect ce-l face vulnerabil în fața emoțiilor prea intense, atât plăcute, cât și neplăcute. Astfel, ajungem să construim “ziduri” în jurul inimii, ca mecanism de protecție pe termen scurt împotriva unei situații neplăcute sau unul,pe termen lung, de apărare împotriva unei suferințe mai degrabă imaginare”, explică specialist­ul. care prezintă trei metode simple prin care ne putem ține inima departe de suferințe și de greutățile vieții: 1. Sentimente, emoții de cultivat: cresc sistemul imunitar. 2. Convingeri de întărit:

„Mă accept, mă iert și mă iubesc așa cum sunt”, „Locul meu în univers este exact cel care mi-a fost dat și sunt important/ă aici.”, “Accept, iert și iubesc oamenii, ființele, natura, universul așa cum sunt”. 3. Comportame­nte recomandat­e:

descoperir­ea de sine,depășirea ego-ului,iertarea, eliberarea de judecată,lucrul fizic cu brațele (brațele fiind prelungire­a inimii, simbolizea­ză îmbrățișar­ea persoanelo­r, a situațiilo­r), exerciții de respirație, practicare­a compasiuni­i.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania