Romania Libera

HALEP, PREA PUTERNICĂ PENTRU GAUFF

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

Cap de serie numărul 7, Halep a dominat partida de la un capăt la altul și s-a impus după o oră și 14 minute, în faţa unei adversare în vârstă de numai 15 ani. Fostul lider mondial a controlat jocul în ciuda replicii curajoase a tinerei sale adversare. După break-ul inițial reușit de Halep, Gauž a echilibrat partida și a dat impresia că poate juca de la egal la egal cu Simona, însă românca a ridicat nivelul jocului și și-a adjudecat primul set cu scorul de 6-3.Actul secund a fost la discreția fostului lider mondial. Halep a avut un singur moment de cumpănă atunci când Gauž a făcut rebreak, la 2-0. După ce a ratat primele două mingi de meci, Simona a fructifica­t-o pe prima avută pe propriul serviciu.Scor final 6-3, 6-3, iar parcursul de vis al americance­i

se încheie în optimi. La finalul meciului, Halep era bucuroasă: „Sunt fericită că pot juca din nou. Acesta este unul dintre turneele mele favorite. Mă bucur că pot juca cel mai bun tenis al meu. Nu mă compar cu anul trecut pentru că atunci am câștigat Roland Garros,acest an este diferit,caut să dau tot ce am mai bun de fiecare dată când pășesc pe teren”.

De cealaltă parte, Cori Gauž a fost vizibil afectată. „Mă simt foarte rău după o înfrângere, dar cred că acesta e un avantaj, pentru că mă motivează să muncesc mai mult.Ca să vă explic,sunt o pierzătoar­e rea, dar acest lucru mă face să devin mai bună Nu am fost nervoasă, am fost dezamăgită”, a spus sportiva de peste Ocean. Următoarea adversară a Simonei va fi chinezoaic­a Shuai Zhang. În ultimul meci direct, disputat în 2016, Halep era învinsă de Zhang în primul tur la Australian Open.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania