Romania Libera

PRINTRE CELE MAI BUNE 41 DE SPECTACOLE

Alături de teatre importante din România, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiul­ui Bucureşti a fost inclus în selecţia Festivalul­ui Naţional de Teatru 2019, cu spectacolu­l „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba“, regizat de Eugen Jebeleanu.

- Maria.capelos @romanialib­era.ro

Ocoproducț­ie teatrală internațio­nală, realizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB și Compagnie des Ogres. Regia spectacolu­lui este semnată de Eu

gen Jebeleanu, după un text și o adaptare de Yann Verburgh. Creația decorului și a costumelor îi aparține Velicăi Panduru, iar creația sonoră – lui Rémi Billardon. Designul video este conceput de Ioana Bodale și Vlad Lăzărescu. Din distribuți­e fac parte: Ioana Bugarin, Nicholas Cațianis, Clémence Laboureau, Radouan Leflahi, Ilinca Manolache,Claire Puygrenier,Alex Călin.

Inclus în programul Sezonului RomâniaFra­nța 2019, „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba“a avut premiera franceză pe data de 23 mai, în cadrul Festivalul­ui AMBIVALENC­E(S),pe scena Centrului Dramatic Național – La Comédie de Valence. „Itinerarii.Într-o zi,lumea se va schimba“va fi prezentat în cadrul celei de-a 29-a ediții a Festivalul­ui Național de Teatru, ce va avea loc între 18 și 27 octombrie 2019,la București.

Despre procesul de selecție FNT din acest an,directorul și selecțione­rul festivalul­ui, Marina Constantin­escu, a declarat: „Am vrut să pun în valoare tot ce înseamnă tendințe noi, evoluțiile unor regizori, contactul unor creatori cu anumite colectivit­ăți teatrale cu care fie au mai lucrat,fie se întorc și își dezvoltă colaborare­a pe alte coordonate“.

 ??  ?? „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba“este un spectacol-manifest, ce interoghea­ză valorile Europei și statutul teatrului în contextul schimbăril­or sociale și politice.
„Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba“este un spectacol-manifest, ce interoghea­ză valorile Europei și statutul teatrului în contextul schimbăril­or sociale și politice.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania