Romania Libera

Andra, Irina Rimes, Feli, Smiley, Vunk și The Motans

În perioada 11-14 iulie are loc cea de-a treia ediţie a festivalul­ui.

- maria.capelos@romanialib­era.ro

Cea de-a treia ediție Cantus Mundi București Fest, cel mai mare eveniment național de educație și integrare socială prin muzică,se desfășoară în Parcul Herăstrău - Charles de Gaulle, în perioada 11-14 iulie, intrarea fiind liberă. „Cantus Mundi Bucureşti Fest, dincolo de a fi un festival muzical, este unul al speranței și al bucuriei”, spune dirijorul Ion Marin, președinte fondator al Programulu­i Naţional Cantus Mundi.

C „antus Mundi Bucureşti Fest, dincolo de a fi un festival muzical, este unul al speranței și al bucuriei”, spune dirijorul Ion Marin, președinte fondator al Programulu­i Naţional Cantus Mundi. Fiecare seară de festival se încheie cu con

certe inedite susținute de artiști de renume,alături de sute de copii din corurile Programulu­i Național Cantus Mundi. Prima seară este marcată de un concert extraordin­ar susținut de Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, iar în următoarel­e trei seri sunt așteptați pe scenă Smiley, Andra, Irina Rimes, Feli, Vunk și The Motans. Toate concertele au ca scop transmiter­ea unui mesaj puternic: muzica ne poate uni, indiferent de condiție socială, etnie, capacități fizice sau psihice.

Muzică și distracție cât e ziua de lungă

Pe lângă concertele din fiecare seară, copiii pot participa la zecile de activități pregătite pentru ei pe tot parcursul celor patru zile: zonă de testare a instrument­elor muzicale, ateliere muzicale, piscină cu bile,street music,water fight,street art,jocuri și nenumărate alte surprize, toate cu acces gratuit. Programul Național Cantus Mundi a fost iniţiat de reputatul dirijor Ion Marin şi este derulat prin activitate­a membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”. După 8 ani de activitate, Programul Naţional Cantus Mundi reunește sub umbrela sa peste 1.200 de coruri și peste 43.000 de copii.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania