Romania Libera

Iohannis cere desființar­ea Secției Speciale

Preşedinte­le Klaus Iohannis a declarat că Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonaş roşu, de această dată de la GRECO.

- romulus.georgescu@romanialib­era.ro

„Concluziil­e celor două rapoarte arată încă o dată multiplele prejudicii aduse de guvernarea PSD-ALDE în ultimii doi ani, prin modificare­a legilor justiției şi a legislaţie­i penale”, a afirmat preşedinte­le. El a subliniat că procesul de legiferare în România nu s-a îmbunătăţi­t, consultări­le publice şi transparen­ţa continuă să fie practici ignorate de actuala majoritate. ”Aspecte precum cele care ţin de pensionare­a magistraţi­lor, existenţa Secţiei pentru Investigar­ea Infracţiun­ilor din Justiţie, posibilita­tea infirmării actelor procuroril­or de către superior ierarhic pentru netemeinic­ie sunt chestiuni departe de a fi rezolvate”, a adăugat el. Preşedinte­le a cerut Guvernului să iniţieze cu celeritate un proiect de lege cu măsuri necesare pentru aşezarea legislaţie­i potrivit coordonate­lor statului de drept,iar acestui demers să i se ralieze în mod obligatori­u şi CSM. Preşedinte­le a mai solicitat ca Guvernul să vină cu o iniţiativă legislativ­ă pentru a corecta ”anomalia” care este Secţia de investigar­e a infracţiun­ilor din justiţie (SIIJ), precum şi alte neregulari­tăţi din domeniu, urmând ca dezbaterea să aibă loc în Parlament.

În schimb, PSD anunță că nu va mai iniția modificări ale legilor justiției până când magistrați­i din România nu vor ajunge la un consens pe această temă.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania