Romania Libera

Reacția-fulger a lui Klaus Iohannis. A stins incendiul din PNL?

-

Înainte de a exploda literalmen­te și de a degenera situația din PNL,în conflictul deschis declanșat între Ludovic Orban și Rareș Bogdan a intervenit marți, în forță,pe post de pompier, președinte le Klaus Iohannis. Iar la Vila Lac situația a fost tranșată.Dacă nu definitiv,cel puțin parțial. Războiul nu s-a încheiat,dar s-a atenuat și amânat.Ce s-a întâmplat acolo și a rămas până în prezent necunoscut sau neînțeles de opinia publică? Rareș Bogdan a sosit ultimul.Cu două minute mai devreme decât ora programată.La 17.00 fără două minute. Președinte le Klaus Iohannis a declanșat dialogul abia după sosirea acestuia.Pe care l-a întâmpinat din nou cu apelativul „number one”.A fost pentru prima dată când fața lui Ludovic Orban s-a lungit.Dar care sunt secretele?

La câțiva ani buni de la așa-zisa fuziune, în prag de alegeri prezidenți­ale, cele două foste partide sunt ca apa și uleiul. Și se separă imediat după ce sunt din nou și din nou amestecate. Ca dovadă, liderii PNL au comis involuntar o imensă prostie.Au comunicat că din delegația care s-a întâlnit cu președinte­le Klaus Iohannis au făcut parte cinci membri ai fostului PNL și cinci membri ai fostului PDL. Rareș Bogdan, din mai multe puncte de vedere, ieșea din schemă.Pentru că el nu face parte din niciunul din fostele două partide.În viitor,dacă lucrurile continuă la fel, delegațiil­e vor fi alcătuite din trei părți,nu din două.A treia parte fiind reprezenta­tă de noii veniți, pe lângă „number one”.

“A doua caracteris­tică a prezenței insolite a lui Rareș Bogdan este că a fost singurul care practic nu face parte din conducerea PNL. Cum adică? “Klaus Iohannis s-a întâlnit cu vârful vârfului, jumate peneliști, jumate pedeliști, dar a făcut-o în prezența unui personaj, Rareș Bogdan, care nu are absolut nicio funcție de conducere? Ei bine, s-a întâmplat.Am primit cu toții pe această cale un dublu semnal,pe care eu unul îl descifrez chiar acum. Principalu­l mobil al convocării la Cotroceni a staš-ului PNL era chiar Rareș Bogdan și atacurile împotriva acestuia, generate de Ludovic Orban.Numai că,înțelept, președinte­le Klaus Iohannis a dorit să camufleze adevăratul scop al întâlnirii și aparent să sugereze că ținta a fost exclusiv electorală. Legată de alegerile prezidenți­ale. Când, de fapt,întâlnirea a fost precipitat­ă de scandalul intern din PNL,care risca și încă riscă să-l lase pe Iohannis fără vehicul electoral. Invitarea acolo a lui Rareș Bogdan, făcută de Klaus Iohannis și nu de Ludovic Orban, demontează minciuna insinuată de încă liderul PNL,cum că președinte­le e supărat pe „number one”.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania