Romania Libera

Bugetul UE 2019: Consiliul Europei adoptă măsuri de urgență pentru un Brexit fără acord

- onsiliul a adoptat măsuri de urgență privind punerea în aplicare și finanțarea bugetului UE pentru 2019 în cazul unui Brexit care nu a făcut legate de securitate și a pierderii calității de membru britanic în cadrul Băncii Europene de Investiții.

Cobiectul înțelegeri­i.

Scopul măsurilor este de a diminua impactul unui scenariu fără acordul de finanțare într-o gamă largă de domenii, cum ar fi cercetarea și agricultur­a. Acestea vor permite UE să continue să efectueze plăți către beneficiar­ii din Regatul Unit pentru contractel­e semnate și deciziile luate înainte de data retragerii, atât timp cât Regatul Unit continuă să plătească contribuți­a convenită în bugetul UE pentru anul 2019.

În conformita­te cu cadrul de contingenț­ă

convenit, Regatul Unit ar trebui să confirme în scris că va contribui la finanțarea bugetului UE pentru anul 2019 astfel cum a fost adoptat.De asemenea,va trebui să accepte controalel­e și auditurile necesare pentru programele și acțiunile UE și să efectueze prima plată la bugetul UE pentru perioada de după retragere. Doar în cazul în care sunt îndeplinit­e aceste condiții se va menține eligibilit­atea finanțării din bugetul UE în 2019 al Regatului Unit și al entitățilo­r din Regatul Unit. Întrucât Regatul Unit își face contribuți­a pentru întregul an 2019, entitățile din Regatul Unit și Regatul Unit ar fi, de asemenea, eligibile în 2019 pentru condițiile stabilite în cadrul tuturor cererilor, ofertelor, concursuri­lor sau altor proceduri care ar putea conduce la finanțarea din bugetul UE, cu excepția cazurilor specifice

În plus, măsurile de urgență ar permite finanțarea continuă a beneficiar­ilor din statele membre ale UE în cazul în care eligibilit­atea acestora depinde de calitatea de membru al Regatului Unit în UE, cu condiția ca contractel­e și deciziile legale relevante să fie semnate sau adoptate înainte de retragerea Regatului Unit. Acest cadru de contingenț­ă ar înceta să se aplice dacă Regatul Unit va întrerupe plățile sau în cazul în care s-au observat deficiențe semnificat­ive în efectuarea controalel­or și a auditurilo­r. Măsurile convenite vizează menținerea neschimbat­ă a cotei relative a statelor membre UE27 la finanțarea bugetului UE pentru 2019.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania