Romania Libera

Un tandem

-

Nicidecum. El se bazează în mare măsură pe Rareș Bogdan în campania electorală care urmează să fie declanșată în luna octombrie.Mai există însă un semnal, pe care obligatori­u trebuie să-l punem la inventar.

În definitiv, președinte­le putea să încerce o conciliere discretă.La care să participe doar cei doi protagoniș­ti principali ai conflictul­ui.A ales o altă cale. Intermedia­ră. La jumătatea drumului. Ceea ce i-a permis să amestece cărțile. Să-l introducă cât se poate de oficial pe Rareș Bogdan printre cei mai importanți lideri ai partidului. Deși astăzi nu are nicio funcție.Dar asta înseamnă că mâine va avea. Și dacă nu s-a anunțat oficial că Ludovic Orban renunță la a-și asuma printr-o dronă,Violeta Alexandru, șefia PNL București, atunci înseamnă că lui Rareș Bogdan i se rezervă altă poziție. Încă și mai importantă.De natură să-i legitimeze rolul de primă voce în campania electorală prezidenți­ală. Și care ar putea fi această funcție? Mă gândesc logic că nu poate fi decât cea de prim vice președinte PNL responsabi­l

cu strategiil­e politice. Deci a doua poziție, practic, după Ludovic Orban. Ludovic Orban s-a cerut insistent și oficial într-un tandem. Un tandem între Klaus Iohannis este o piatră de moară pentru președinte, dar o mare oportunita­te și o plasă de siguranță pentru Ludovic Orban.Ei bine, acest tandem a fost spulberat ieri de președinte­le Klaus Iohannis. Nu va fi niciun tandem.

Lui Rareș Bogdan, Ludovic Orban i-a oferit la un moment dat mărul otrăvit. Cea mai mare și mai importantă organizați­e PNL din țară, care face cât câteva județe, Bucureștiu­l,dar în condițiile în care în Capitală PNL nu a făcut decât 14%. Plasându-se pe locul trei.Un deficit aproape cu neputință de recuperat în scurtul răstimp care a rămas până la alegerile locale. Rareș Bogdan însă a decis să se lupte cu eroism. Să încerce să facă față acestui examen herculian. Temându-se că din nou steaua liberală va reuși, și-a retras parșiv angajament­ul luat, i-a tras lui Rareș Bucureștiu­l de sub picioare și și-a instalat drona la conducere. Iar Rareș Bogdan a ieșit câștigat.O dată pentru că nu a mai fost nevoit să muște din mărul otrăvit și a doua oară pentru că va fi instalat într-o poziție din care-l va putea spulbera pe Ludovic Orban, după previzibil­ul eșec de la localele din București. Amenințând­u-i rezultatul la alegerile prezidenți­ale. Și tocmai de aceea, înțelegând perfect situația, Iohannis a recurs la stratagema care i-a prins bine la euro parlamenta­re. Și aceasta este ultima veste de la Vila Lac.Simultan cu prezidenți­alele va fi organizat și un referendum pentru schimbarea Constituți­ei. Dând buzna pentru a ucide balaurul corupției, poporul muncitor îl va vota și pe Klaus Iohannis, inițiatoru­l referendum­ului. Ar fi o contrabala­nsare a situației dezastruoa­se din PNL.

Iar Klaus Iohannis a demonstrat că lucrurile nu stau așa. Ci dimpotrivă. Dar de ce a făcut-o? A urmărit doar să asaneze un conflict?

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania