Romania Libera

Cum ne apărăm de soare şi căldură

- ION DIAMANDI

Este vară, iar căldura şi razele soarelui nu ne dau pace. Suntem în perioada de vacanţe şi concedii şi, de aceea, ne preocupă stilul de viaţă şi lăsăm puţin la o parte politica şi problemele economice şi sociale. Cuvântul de ordine este cum să avem mai multă umbră. Ce putem face? Sistemele de umbrire reprezintă soluţia excelentă pentru lunile de vară, asigurând pretecţia atât la căldură, cât şi la lumina foarte puternică. În plus, montarea lor nu presupune o acţiune complexă.

Protecţia faţă de razele soarelui se poate face prin soluţii la interior, printre acestea numărându-se jaluzelele, rulourile, sistemele roman-shade etc., dar şi perdelele şi draperiile, acestea având în primul rând rol legat de designul de interior, dar şi de intimitate. La exterior se poate opta de asemenea pentru mai multe produse, de la copertine şi pergole la rulouri, jaluzele sau rolete, acestea având în primul rând rol de protecţie. Este important de ştiut că firmele producătoa­re oferă de obicei pentru fiecare produs menţionat soluţii alternativ­e (mai scumpe), prevăzute cu senzori care se pot manevra de la distanţă prin telecomand­ă, sau chiar soluţii automatiza­te. De exemplu jaluzele care se pot programa astfel încât lamelele să se închidă automat când razele soarelui sunt puternice şi să se deschidă dacă cerul este noros sau se lasă întunericu­l.

Dacă aveţi curte, grădină sau o terasă de dimensiuni mari, puteţi să căutaţi răcoarea de afară şi să apelaţi la umbrelele solare, vele de umbrire, pergole, copertine retractabi­le sau chiar să vă amenajaţi un pavilion. Nu uitaţi că şi copacii vă pot oferi umbră şi răcoare inclusiv la interior. Alegerea unor astfel de sisteme nu este însă tocmai uşoară, deoarece va trebui să găsiţi soluţia optimă pentru nevoile dumneavoas­tră şi să alegeţi dintr-o mare varietate de produse.

Decizia de achiziţie diferă în funcţie de locaţia unde este amplasat sistemul – fereastră, balcon, terasă, grădină.Tot ce trebuie este ca dumneavoas­tră să identifica­ţi nevoia…mai ales că există o gamă extrem de variată de materiale și soluții.

O gamă variată de materiale, posibilita­tea personaliz­ării sistemelor, consiliere din partea arhitecţil­or şi designeril­or, prezenţa permanentă a personalul­ui de specialita­te în showroom, montajul gratuit, deplasarea pentru măsurători şi transportu­l gratuit, garanţia, precum şi service-ul sau mentenanţa la cerere la ieşirea din garanţie reprezintă cele mai importante criterii de alegere a sistemelor de protecție față de razele soarelui.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania