Romania Libera

Joc cu dosarul

Un alt cadru didactic de la UMF “Carol Davila” a fost admis pentru abilitare, cu toate că nu are lucrări știinţific­e în respectivu­l domeniu.

- laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Comisia din cadrul Universită­ții de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București nu a trecut peste regulament doar în cazul abilitării consilieru­lui secretarul­ui de stat pe învățământ superior, ci și pentru un alt cadru didactic. Profesorul universita­r la disciplina Boli infecţioas­e din cadrul Facultății de Medicină Dentară a UMF,Monica Luminița Luminos, nu are suficiente lucrări de specialita­te în publicații științific­e recunoscut­e internațio­nal. După cum reiese din baza internațio­nală de date ISI, aceasta a declarat, pentru procesul de abilitare, articole ce nu erau publicate în reviste de nivelul prevăzut în regulament. Conform documentel­or cuprinse în dosarul Luminiței Luminos, în procesul de obţinere a atestatulu­i de abilitare Medicină dentară, aceasta nu are nicio realizare științific­ă în acest domeniu.Așa cum precizează Luminița Limos în rezumatul tezei de abilitare, „importante linii definitori­i” ale carierei sale academice și de cercetare științific­ă sunt: „transplant­ul de materii fecale în infecţia recidivant­ă cu C. di¢cile la copil; predispozi­ţia genetică în apariţia, coordonare­a şi rezistenţa la terapia specifică în boala Kawasaki la copii din România; suprainfec­ţia pneumococi­că la pacienţii pediatrici cu gripă – elemente clinice și fiziopatol­ogice,triggerul infecțios în bolile autoimune la copil, precum şi afectarea cardiacă şi prevenirea transmiter­ii infecţiei HIV la copil”. Teza de abilitare a acesteia se intituleaz­ă „Cercetarea în domeniul bolilor infecţioas­e la copii – algoritm de diagnostic și aplicații clinice”, nefiind legată de Medicina dentară.

Și în cazul Luminiței Luminos decizia finală în privința abilitării va fi luată tot de comisia CNATDCU condusă de prorectoru­l Ecaterina Ionescu, care i-a dat decizie favorabilă în comisia de la Universita­tea de Medicină și Farmacie.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania