Romania Libera

HALEP, REGINA DE LA WIMBLEDON

Simona a scris istorie la All England Club, după ce a învins-o fără drept de apel pe Serena Williams, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2.

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

Halep își trece, astfel, în palmares cel de-al doilea titlu de Grand Slam, după un meci de numai 56 de minute, împotriva uneia dintre cele mai mari jucătoare de tenis ale tuturor timpurilor,americanca Serena Williams. Simona este primul sportiv din România care se impune în turneul de pe iarba londoneză, la simplu, după ce Ilie Năstase jucase două finale, în 1972 și 1976, ambele pierdute.

Cu doar un singur set pierdut pe parcursul întregului turneu, în faţa Mihaelei Buzărnescu,Halep a fost jucătoarea mai proaspătă. Aflată la a cincea finală de Grand Slam a carierei, românca a început partida în forță și a condus cu 4-0, înainte ca Serena să câștige primul său game din set.Totuși, Simona și-a continuat evoluţia incredibil­ă și a câștigat primul act cu scorul de 6-2. Setul secund a debutat sub semnul echilibrul­ui,Serena conducând cu 1-0 și 2-1,graţie

serviciulu­i, dar Halep a rămas în meci și a reușit break-ul în game-ul cu numărul cinci, iar apoi jocul a curs în favoarea româncei, care s-a impus cu 6-2.

„A jucat din altă lume. Felicitări, Simona. O jucătoare la acest nivel, trebuie să îți scoți pălăria în fața ei”, a spus Serena Williams la finalul meciului.

Simona a avut parte de momente de neuitat. După ce și-a văzut numele gravat în Hall of Fame-ul de la All England Club, Halep a fost felicitată pentru victorie de Kate Middleton. „Ai făcut un meci incredibil, a fost foarte, foarte impresiona­nt. Felicitări!”, i-a spus ducesa de Cambridge româncei.

„A fost unul dintre cele mai bune meciuri din viața mea,mai ales că m-am aflat pe iarbă”, a spus Halep la conferința de presă de după finala cu Serena.

Succesul de la All England Club o face pe Simona mai bogată cu 2.350.000 lire sterline, iar în clasamentu­l WTA va primi 2.000 de puncte, ceea ce înseamnă că de astăzi sportiva noastră va urca trei poziții, până pe locul 4.

 ?? FOTO: EPA ??
FOTO: EPA

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania