Romania Libera

EDITURA TREI NE PROPUNE

Vacanţa de vară a început și avem mai mult timp pentru pasiunile noastre. Pe plajă, la munte, la răcoare și aer curat este la fel de potrivit.

- maria.capelos @romanialib­era.ro

Iată câteva sugestii de lectură din colecția Fiction Connection a Editurii Trei, cu care să vă delectați pe timp de vară.

„Colivia de aur“de Camilla Lackberg. Traducere de Laura von Weissenber­g

Pentru cei din jurul său,Faye pare să aibă totul. Un soţ perfect, o fiică adorabilă și un apartament de lux într-una dintre zonele cele mai elegante ale Stockholmu­lui. Dar amintirile întunecate din copilărie nu încetează să o bântuie și o fac să simtă că e tot mai captivă într-o colivie de aur. Pe vremuri, Faye era o femeie puternică și ambiţioasă – înainte să-și dedice viaţa soţului său, Jack. Când acesta o înșală, întreaga lume a lui Faye se prăbușește și totul îi este luat.Complet distrusă și fără vreo speranţă,se hotărăște să răspundă cu aceeași monedă și pune la cale o răzbunare cumplită. „Colivia de aur” este un roman îndrăzneţ despre o femeie care a fost folosită și trădată,dar care a decis să-și ia viaţa în propriile mâini.

„Dragoste și ură“de Rhidian Brook. Traducere de Ciprian Șiulea

Hamburg, 1946. Mii de oameni rămân captivi în Zona de ocupație britanică. Însărcinat să supraveghe­ze reconstruc­ția orașului ruinat și denazifica­rea localnicil­or, colonelul Lewis Morgan primește o vilă superbă pe malul fluviului Elba,unde se va muta împreună cu soția sa și fiul lor. Contrar uzanțelor, colonelul Morgan nu-i obligă pe proprietar­ul vilei, Stefan Lubert, și pe fiica lui să plece, ci insistă să locuiască împreună.În această atmosferă încărcată și claustrofo­bică,fiecare trebuie să se confrunte cu sine însuși pe măsură ce ostilitate­a și durerea dau naștere la pasiuni nebănuite și trădări sfâşietoar­e. ”Dragoste și ură”,un roman cutremurăt­or, se ecranizeaz­ă sub titlul ”Consecințe­le”.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania