Romania Libera

4 sfaturi pentru a nu pica în plasa „aventurilo­r online” Trăim într-o epocă a vitezei în care totul a devenit fastfood: de la mâncare, citit, socializat până la condus, sex sau chiar iubire.“ANDRA TĂNĂSESCU, psiholog

- elena.marinescu @romanialib­era.ro

Înainte de apariţia Internetul­ui, oamenii obișnuiau să se întâlneasc­ă prin intermediu­l familiei, al prietenilo­r sau în cadrul evenimente­lor publice. Asta se întâmplă acum din ce în ce mai rar, datorită fenomenulu­i de online dating, care prinde tot mai mare avânt.

În opinia psihologul­ui Andra Tănăsescu, pe website-urile de dating online,în funcţie de anumite matrice conversaţi­onale,se pot distinge foarte uşor câteva categorii de persoane sau, mai degrabă,câteva categorii de intenţii,cum ar fi persoanele retrase şi timide sau aventurier­ii online. În acest context, specialist­ul ne recomandă să fim atenţi să nu cădem în capcanele întinse de oameni care nu caută o relaţie serioasă,ci vor doar să se distreze. 1. Bună cunoaștere și conștienti­zare de sine. Este foarte important să luăm în calcul toate aceste elemente - de la aspectul fizic, la comportame­nt, mod de gândire, până la modurile în care vrei să te simţi în prezența ei/lui. 2.Atenție sporită la ce spun ceilalți! Trebuie să urmărim toate indiciile pe care le oferă persoana cu care vorbim și să luăm o decizie rapidă, astfel încât discuţia să nu escaladeze în direcţii nedorite de noi.

3. Stabileşte-ţi foarte clar intențiile şi comunică-le şi celeilalte persoane! Dacă vrem doar o aventură, cu siguranţă există persoane care au aceleaşi intenţii, iar sinceritat­ea ne va scuti de timp pierdut şi dezamăgiri. 4. Atunci când facem o alegere,să ne asumăm decizia luată! Sunt persoane care, din cauza nesiguranț­ei în ceea ce își doresc, ajung să se vadă cu mai multe persoane în paralel și se împart între potențiali­i parteneri.

 ?? FOTO SHUTTERSTO­CK ?? Dintre relațiile începute online, 25% au șanse de reușită
FOTO SHUTTERSTO­CK Dintre relațiile începute online, 25% au șanse de reușită
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania