Romania Libera

Ianis Hagi a semnat cu Genk

Fotbalistu­l de 20 de ani a semnat o înţelegere valabilă pe 5 ani cu campioana Belgiei. Pentru transfer, Viitorul va primi aproximati­v 8 milioane de euro.

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

După ce s-a remarcat la Campionatu­l European de tineret,fiul lui Gheorghe Hagi va avea şansa să joace în această toamnă cu Genk în grupele Ligii Campionilo­r. „Abia aștept să port acest tricou pentru prima dată. Mulțumesc pentru primire, Genk”, a scris Ianis Hagi pe Instagram.

Suma de transfer este cu mult mai mică decât a oferit Spartak Moscova, însă Gică Hagi a dorit să îl ducă pe Ianis într-un campionat de top din Europa de Vest, în detrimentu­l Rusiei. Potrivit presei belgiene,mijlocaşul de 20 de ani va câştiga 800.000 de euro pe sezon.

Pentru căpitanul Viitorului s-au interesat foarte multe formații, printre ele numărându-se Barcelona și Manchester City. Ofertele au fost confirmate chiar de președinte­le constănțen­ilor, Gică Popescu: „Cu Barcelona am discutat aproape o săptămână, am încercat să găsim soluţia sportivă potrivită pentru el. Am considerat că ceea ce propuneau nu era bine pentru el. La fel şi cu City. Ei au insistat chiar înainte de a pleca la Bruxelles”.

Tânărul fotbalist român poate debuta cu Genk în Supercupa Belgiei, pe 20 iulie,de la ora 21:30,împotriva echipei KV Mechelen.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania