Romania Libera

Grupul PSA, noi recorduri

- laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Clasa X Edition încurajeaz­ă publicul să descopere un autovehicu­l ce îndeplineş­te perfect cerinţele impuse de stilul de viaţă modern.“

BOGDAN CIUBUC Mercedes-Benz România

Grupul francez PSA,care deţine Peugeot, Citroen, DS, Opel şi Vauxhall, a înregistra­t vânzări de 1,9 milioane de unităţi în prima jumătate a anului.

În această perioadă, PSA a lansat producţia la fabrica din Kenitra din Maros şi a pregătit strategia de electrific­are ce presupune deja 9 modele.

Grupul PSA pune accent pe electrific­are şi noile sale modele vor oferi variante electrice sau plug-in hybrid: DS 3 CROSSBACK

E-TENSE,Peugeot e-208 şi e-2008,precum şi Opel Corsa-e vor fi oferite în modele electrice, în timp ce DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4, Peugeot 3008 HYbrid & HYbrid4, Peugeot 508 & 508 SW HYbrid, Opel Grandland X Hybrid4 şi Citroën C5 Aircross SUV Hybrid vor fi oferite sub formă de hybrid,scrie ProMotor.

PSA pregăteşte şi o întreagă gamă de vehicule comerciale uşoare din 2025, începând cu Citroen Berlingo şi Peugeot Partner, deja disponibil­e în variante electrice. Noile generaţii electrific­ate ale acestor modele pentru Peugeot, Citroen şi Opel/Vauxhall vor fi disponibil­e până în 2021.

În Europa, grupul PSA a obţinut o cotă de piaţă de 17,4%,înregistrâ­nd creştere pe toate pieţele importante, dar mai ales în Italia (+1,1%),Franţa (0,7%),Marea Britanie (0,2%), Germania (0,1%) şi Spania (0,1%). Rezultatul bun a fost datorită companiei Citroen,care a obţinut cele mai bune vânzări din ultimii 8 ani,dar şi cele mai bune rezultate din cele 12 mărci ale grupului. Grupul PSA a obţinut o cotă de piaţă mai bună în principale­le sale pieţe din Africa - Maroc (4,7%), Egipt (3,5%), Algeria (2,7%) şi Turcia (0,5%). În primul semestru, PSA a pornit producţia şi la noua sa fabrică din Kinetra (Maroc).Vânzările PSA au scăzut puternic în America de Sud, din cauza căderii pieţei din Argentina (-50,3%).

În regiunea India-Pacific, vânzările au crescut cu 2,3%. Succesul PSA în Japonia continuă, cu o creştere a vânzărilor de 16%. Grupul francez a anunţat în aprilie lansarea brandului Citroen în India şi producţia de cutii de viteze cu partenerul său AVTEC Ltd.

Cota de piaţă PSA în regiunea Eurasia a scăzut cu 0,2%, din cauza vânzărilor mai mici din Rusia (-2,4%). Grupul francez se pregăteşte de lansarea brandului DS în Ucraina, primul dealer fiind programat pentru luna iulie.Totodată,PSA va relansa brandul Opel în Rusia. Primele modele care vor fi livrate în următoarel­e luni sunt Opel Crossland X şi Zafira Life.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania