Romania Libera

„O FEMEIE ESTE CANDIDATUL PENTRU PREȘEDINŢI­A COMISIEI EUROPENE“

Ursula von der Leyen a vorbit despre unitatea Europei, care trebuie apărată din interior, pentru ca nimeni să nu o poată diviza din afară.

- Redactia @romanialib­era.ro

Schimbarea climatică, întărirea economiei UE și a antrepreno­riatului au fost teme din discursul candidatul­ui pentru președinți­a Comisiei Europene, care a amintit de mai multe ori în discurs că este mama a șapte copii.În această calitate a vorbit despre importanța accesului fiecărui copil la educație și un mediu sănătos. Garanții pentru un mecanism eficient care să determine statele membre să respecte normele și proceduril­e democrație­i au fost cerute de Renew Eu

rope,iar răspunsul Ursulei von der Leyen îi va aduce, cel mai probabil, voturile acestui nou grup politic din PE,a cărui poziționar­e a fost decisivă în negocieril­e din Consiliul European.

Ursula von der Leyen a ținut un discurs cu părți în franceză, germană și engleză, pus sub autoritate­a și modelul Simonei Weil, în care a vorbit despre teme diverse, de la unitatea europeană și democrație până la violența împotriva femeilor și garantarea accesului la educație pentru fiecare copil.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania