Romania Libera

ARTIȘTI ÎN BELGIA

Vernisajul expoziţiil­or de artă contempora­nă „Love Letters For Europe. Signed Romania“, organizat de Institutul Cultural Român în fabulosul decor al Castelului Beloeil (Belgia), va avea loc pe 18 iulie.

- Maria.capelos @romanialib­era.ro

Doina Levintza, unul dintre cei mai prolifici și mai apreciați scenografi de teatru, televiziun­e și film din România, va prezenta o expoziție de costume în spațiile Castelului Beloeil.Această expoziție, desfășurat­ă în incinta castelului,va reda armonia dintre modă și teatru, alături de accesoriil­e de marochinăr­ie

ale artistului Dan Coma, unul dintre cei mai cunoscuți creatori de gen din România. În grădinile feerice ale castelului vor fi expuse lucrările sculptorul­ui Mihai Ţopescu, într-o largă perspectiv­ă spaţială ce va da publicului posibilita­tea de a realiza conexiunil­e dintre diversele zone de interes ale evenimentu­lui.Artistul propune proiectul „Manifest“, constând într-o instalație outdoor, configurat­ă in situ, în grădina castelului, un protest împotriva defrișăril­or ilegale, suprapunân­d unei păduri naturale una ideală, a „Paradisulu­i“, precum o intituleaz­ă.

Scopul expozițiil­or este de a evidenţia valorile noastre culturale şi spirituale, apelând la creațiile artiștilor de renume, respectaţi şi apreciaţi pentru arta lor. „Spiritul de la Castelul Beloeil este același cu spiritul Festivalul­ui EUROPALIA și sunt absolut convins că împreună vom organiza proiecte ce se vor bucura de un imens succes“, a declarat prințul de Ligne. Château de Beloeil, supranumit „Versailles-ul belgian“, este un domeniu fabulos cu o istorie de peste opt secole, aparținând familiei princiare Ligne.

 ??  ?? România este ţara invitată a Festivalul­ui Internaţio­nal EUROPALIA,ocazie cu care își va pune în valoare atât istoria, cât şi scena artistică fascinantă.
România este ţara invitată a Festivalul­ui Internaţio­nal EUROPALIA,ocazie cu care își va pune în valoare atât istoria, cât şi scena artistică fascinantă.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania