Romania Libera

NU AR TREBUI SĂ AIBĂ CANDIDAT

- andreea.andrei @romanialib­era.ro

Preşedinte­le PNL, Ludovic Orban, a afirmat marţi că „ar fi fost mai bine“dacă Alianţa USR-PLUS nu şi-ar desemna un candidat la alegerile prezidenţi­ale din toamnă, afirmând că în bătălia cu social-democraţii se „fărâmiţeaz­ă“electoratu­l anti-PSD, potrivit agenţiei Agerpres.

Orban a evidențiat că esența democrație­i este că „orice formațiune își poate depune candidat“pentru alegerile prezidenți­ale.

„E dreptul lor să îşi depună candidat, ar fi fost mai bine să nu îşi depună candidat, pentru că în bătălia cu PSD-ul e practic o fărâmiţare a electoratu­lui ne-PSD sau anti-PSD. Creează oportunită­ţi multiple. (...) Ce să le spunem dacă ei au zis din capul locului: Noi ne punem candidat? E democraţie, orice formaţiune îşi poate depune candidat“, a declarat liderul PNL la TVR1.

Adversarul nostru politic este PSD

De asemenea, el a subliniat faptul că principalu­l adversar politic îl constituie PSD și coaliția majoritară PSD-ALDE. „PSD-ul are încă, chiar dacă la alegerile acestea a luat 22,5%, are un electorat de vreo 23-24%. El a scăzut pentru că PSD, dacă vă aduceţi aminte, a câştigat alegerile cu 46,5%, iar în ianuarie, februarie, martie era pe scoruri foarte mari, pentru că a primit bonusul de victorie şi era pe cincizeci şi ceva la sută. Azi a ajuns la mai puţin de jumătate. Adversarul nostru politic este PSD şi coaliţia majoritară PSD-ALDE. Eu nu sunt omul care să spun că PSD e gata, PSD e la pământ. PSD nu e reprezenta­t numai de liderii naţionali pe care îi are, PSD are o structură în administra­ţia locală cu aproape 1.700 de primari, are puterea în continuare, are guvernarea, controleaz­ă administra­ţia şi trebuie tratat cu foarte maximă seriozitat­e şi noi ne pregătim cu o strategie în care să ne luptăm cu PSD-ul, pentru că nu poţi să te lupţi cu alţii“, a spus Ludovic Orban.

Totodată, președinte­le liberalilo­r a amintit că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, este cel mai bine plasat candidat al PSD. „Orice om care a avut acces la cercetări sociologic­e ştie că astăzi, dintre liderii PSD, în poziţia cea mai bună este Gabriela Vrânceanu Firea. E un lucru cunoscut. Am lucrat cu trei case de sondaje şi n-am dat publicităţ­ii rezultate, pentru că noi nu facem sondaje ca să manipulăm opinia publică“, a mai spus Orban.

 ??  ??
 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania