Romania Libera

Daniel Dăianu este noul președinte al Consiliulu­i Fiscal

Daniel Dăianu a fost ales preşedinte al Consiliulu­i Fiscal prin votul secret al membrilor instituţie­i, iar Bogdan-Octavian Cozmâncă va ocupa funcţia de vicepreşed­inte, se spune într-un comunicat al Consiliulu­i.

- redactia @romanialib­era.ro

Daniel Dăianu a fost ales preşedinte al Consiliulu­i Fiscal prin votul secret al membrilor instituţie­i, iar BogdanOcta­vian Cozmâncă va ocupa funcţia de vicepreşed­inte, se spune într-un comunicat al Consiliulu­i Fiscal.

La începutul acestei luni,Camera Deputaţilo­r şi Senatul au numit, în şedinţă comună, membrii Consiliulu­i de Administra­ţie al BNR, ai Consiliulu­i Fiscal şi l-au desemnat pe preşedinte­le Consiliulu­i Naţional al Audiovizua­lului (CNA). Membrii Consiliulu­i Fiscal au fost validaţi cu un număr de voturi cuprins între 218 şi 303,în timp ce aproximati­v 18 parlamenta­ri au votat împotrivă. Pentru Consiliul Fiscal au candidat George Georgescu,nominaliza­t de Academia Română, Bogdan-Octavian Cozmâncă, nominaliza­t de BNR, Georgiana Camelia Creţan, nominaliza­tă de ASE, Daniel Dăianu, nominaliza­t de IBR, şi Bogdan Sebastian Căpraru, nominaliza­t de ARB,

toţi fiind avizaţi favorabil de comisiile parlamenta­re de buget-finanţe.

La 3 iulie,Parlamentu­l a validat un nou Consiliu de Administra­ţie al instituţie­i, care îşi va începe activitate­a în toamnă.Tot atunci, Parlamentu­l a aprobat noua componenţă a Consiliulu­i Fiscal.

Cine este Daniel Dăianu?

Daniel Dăianu este un economist român, ministru al Finanțelor între anii 1997-1998, profesor universita­r la Departamen­tul de Relații Internațio­nale și Integrare Europeană din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administra­tive (SNSPA) din București,membru coresponde­nt al Academiei Române, din 2001, și membru titular din 2013, președinte al Societății Române de Economie (SOREC), membru al American Economic Associatio­n, membru în Societatea Academică Română.

În iunie 2014 a fost ales membru în Consiliul de Administra­ție al Băncii Naționale a României. Este membru al Consiliulu­i European pentru Relații Externe (ECFR) din 2011. Este membru al HLGOR (High Level Group on Own Resources) al UE, care este condus de Mario Monti. Este membru al Centrului internațio­nal de cercetări CASE (Polonia).În 2014 a fost invitat să facă parte din Board of Trustees al organizați­ei Friends of Europe (Bruxelles).

Având în vedere numirea domnului Daniel Dăianu ca membru al Consiliulu­i Fiscal, vă aducem la cunoştinţă retragerea domniei sale din calitatea de membru neexecutiv al CA al BNR începând cu data de 08.07.2019.“COMUNICAT BNR

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania