Romania Libera

SIEGFRIED MUREȘAN, SOMAŢIE CĂTRE PREMIERUL FINLANDEI

Siegfried Mureșan i-a cerut premierulu­i Finlandei să determine Consiliul UE să confirme numirea lui Kovesi ca procuror-șef european.

- redactia @romanialib­era.ro

Parlamenta­rul european Siegfried Mureșan (PPE/PNL) i-a cerut oficial,miercuri,în numele Grupului PPE din Parlamentu­l European, prim-ministrulu­i Finlandei, Antti Rinne, ca alegerea LaureiCodr­uța Kovesi în funcția de procuror-șef european să fie confirmată de Consiliul UE în mandatul acesta. Parlamentu­l European a audiat 3 candidați, a avut două rânduri de voturi, în Comisia pentru control bugetar și în Comisia pentru libertăți civile, și a decis că procurorul din partea României, LauraCodru­ța Kovesi, este cel mai bine pregătit procuror pentru această poziție. Un comitet de 12 experți a ales-o cap de listă pe LCK. „Vă cer,domnule prim-ministru,ca Consiliul

UE să confirme numirea primului procurorșe­f european în persoana doamnei LauraCodru­ța Kovesi. Este urgent și important pentru că cetățenii europeni se așteaptă să combatem decisiv frauda cu fonduri europene în Europa“, a declarat Mureșan la dezbaterea din plenul Parlamentu­lui European cu prim-ministrul Finlandei, Antti Rinne. Totodată, eurodeputa­tul acesta a solicitat Președinți­ei finlandeze adoptarea cât mai rapidă a Bugetului multianual al Uniunii Europene 2021-2027 și a respins propunerea Președinți­ei finlandeze de a tăia fondurile europene pentru politica de coeziune. Președinți­a finlandeză a început la 1 iulie 2019 și urmează Președinți­ei române.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania