Romania Libera

Doi ofiţeri activi ai STS, presiuni în cazul Sorina

Doi ofiţeri activi ai STS, militari, operativi, s-au prezentat la Serviciul Paşapoarte Dolj şi au făcut presiuni şi intervenţi­i asupra funcţionar­ilor publici pentru eliberarea şi ridicarea cu forţa a paşaportul­ui micuţei Sorina.

- redactia @romanialib­era.ro

Ofiţerii activi ai STS au fost deja audiaţi de procurori, nu au prezentat o explicaţie legală şi logică pentru prezenţa la Serviciul Paşapoarte Dolj şi pentru presiunile şi intervenţi­ile făcute asupra funcţionar­ilor şi forţarea eliberării şi ridicării paşaportul­ui fetiţei, scrie jurnalista Sorina Matei pe Facebook.

Pașaportul Sorinei a fost restituit de SIIJ către Biroul de Pașapoarte, după ce fusese reținut pentru verificări. Conform unor informații pe surse, obținute de România TV, pașaportul ar avea mai multe probleme, printre care poza micuței, care ar fi prelucrată, dar și adresa la care locuia micuța, care nu era cea reală. Rămâne de văzut dacă pașaportul va fi sau nu anulat.

Procurorul de caz, Mihaela Iorga Moraru, a semnat decizia de restituire şi documentul urmează să plece prin poştă către Serviciul Paşapoarte Dolj, care îl va preda părinţilor adoptivi, familia Săcărin, au precizat aceleaşi surse.

Decizia SIIJ vine după ce, luni, procurorul general interimar Bogdan Licu a dat de înţeles că se va întâmpla acest lucru, după o discuţie cu procurorii Secţiei Speciale. Licu a declarat că paşaportul fetiţei a fost reţinut de Secţia Specială întrucât procurorii au investigat o posibilă eliberare frauduloas­ă a documentul­ui. În anchetă a fost vizat un funcţionar al Serviciulu­i Paşapoarte Dolj.

 ?? FOTO ROMÂNIA LIBERĂ 21 IUNIE 2019 ??
FOTO ROMÂNIA LIBERĂ 21 IUNIE 2019

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania