Romania Libera

Am acceptat

aceac provocare si am intrat in USR

-

Încheierea spiciului, EUGEN punând pastilele pe ȘERBĂNESCU colivă,dl Barna a recurs încă o dată la fetișul Matrix.„Știți secvența aceea cu NEO care primește două pastile.Dacă iei pastila roșie, te vei întoarce la viața ta obișnuită și vei vedea lucrurile așa cum le vedeai dintotdeau­na. Dacă iei pastila albastră,vei vedea realitatea așa cum este ea. (De fapt,în film,culorile erau inversate,dar se manipuleaz­ă orice pentru binele partidului.La fel a fost și pentru mine. Am acceptat acea provocare și am intrat în USR“,a conchis Barna.În ce ne privește,știm doar secvența cu NEO-marxiștii.Căci gura păcătosulu­i adevăr grăiește. Dar câte stele avea cel care i-a propus să intre în USR și să-l debarce pe Nicușor Dan, care, probabil, nu mai răspundea la comenzi – nu ne spune.

Viziunea nu idilică – ci pastilică

– a dlui Barna conține ea însăși remediul care o va neutraliza. Căci s-ar putea ca mulți români din

țară și din străinătat­e, seduși inițial de discursul populist al sibianului cu ochi vioi și mari (dar fără umbre de eroi legendari) să înceapă să se simtă abandonați de discursul Matrix al aceluiași, și – odată treziți din narcoza science-fiction cu care le-au îmbârligat mințile emulii Macron de Dunăre – să apeleze, ca să scape, la faimoasa pastilă de a doua zi... Metoda a funcționat și în comunism (când,vorba-ceea, era caz de pușcărie), de ce n-ar funcționa și în democrație, când se găsesc pastile pe toate drumurile!? În schimb, PSD-iștii care au hotărât să meargă singuri în alegerile prezidenți­ale nu se mai fac bine cu nicio pastilă. Orbiți de un ego sinucigaș, se aruncă cu capul înainte într-un scrutin cu final de tur doi arhicunosc­ut: pierderea – din nou – a Cotrocenil­or. Practic, după Bunicuța – care, ne amintim, lua și ea pastile (dar albe) la congresul debarcării din 2005 – cucuvele roșii n-au mai apărut în pridvorul de pe Deal (deși cele mov, slavă Domnului, n-au lipsit). Reiese că, indiferent de culoare, cucuveaua stăpânește cu autoritate iconografi­a post-decembrist­ă, afirmându-se ca o forță imposibil de ignorat. La CEx-ul de lunea trecută, culmea rezoluției ornitologi­ce a fost atinsă când greii partidului i-au forțat (oare?) mâna dnei Dăncilă, cerând, nici mai mult, nici mai puțin, ca formațiuni­le cu care ar putea alcătui o alianță pe tema prezidenți­alelor – ALDE și ProRomânia – să fie convinse, ele, să sprijine candidatul celor trei trandafiri! Așa gogeamite pastilă nu s-a mai văzut.

Metoda a funcționat și în comunism (când, vorba-ceea, era caz de pușcărie), de ce n-ar funcționa și în democrație, când se găsesc pastile pe toate drumurile!?

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania