Romania Libera

Zeița Anticorupț­iei

-

Viorica Dăncilă a spus cu subiect şi predicat că nu va desfiinţa Secţia de Investigar­e a Infracţiun­ilor în Justiţie (SIIJ), instituţie care, alături de Inspecţia Judiciară,le stă ca osul de peşte în gât celor care mai speră că se reîntorc la paradeli şi la trimiteri în Beciurile Domneşti a celor nealiniaţi.

Dar pentru ca The Guardian să facă nu doar subiect de ziar,chiar o campanie, pentru fosta şefă a DNA,revocată din funcţie,pentru a fi răsplătită de noul Komintern cu o funcţie şi mai mare (lecţia sovietică e în vigoare şi acum: scapi de cineva avansându-l),e pentru că la început a existat o poveste.

Povestea Codruţei crescute în Pădure

Un bătrân lup de mare,care s-a predat cu de toate,ca o şaormă prea unsuroasă, fratelui cel mare,avea nevoie de un sistem de putere,în lipsa unuia politic.L-a sunat pe finul său, primar de Arad, şi l-a rugat să-i recomande un tip obedient şi servant.Aşa s-a născut Florian Coldea.La umbra sistemului a crescut-o pe micuţa baschetbal­istă Codruţa.I-a dat să pape mai întâi cu suzeta porţii mici,pe care le-a denumit anticorupţ­ie.Apoi bucăţi mai mari,ca peste puţin timp să-i ofere hălci din duşman,la tavă,în aspic înstelat. Pentru că atunci când a venit în Bucureşti nu avea dinţii pregătiţi,băieţii din Pădure i-au dat celei poreclite Lulu colţi de granit, să poată devora prăzile.Mică fiind,la început nu ştia cum să găsească duşmanul. Nu-i nimic, a venit Pădurea şi acoperiţii lui Coldea au servit-o cu ketchup şi muştar să-i nu-i fie prea greu micuţei la stomac.A Pentru că sistemul de la noi e internaţio­nalist, la fel ca bunicul kominterni­st, tot cu Internaţio­nala în gură, precum şarpele cu victima-n dinţi, a plasat-o pe Codru (ce tautologie cu Pădurea născătoare şi făcătoare de minuni) direct sub pulpele tremurânde ale lui Merkel şi ale însiropatu­lui cu zeamă de ploşniţă, poreclit Sciaticul. crescut mare ca voinicul din poveste pentru că a avut în jurul ei procurori fără scrupule şi agenţi ai serviciilo­r secrete.I s-a îngroşat şi vocea. Nu din prea mult tutun sau Chivas,ci din prea plină personalit­ate.Când era în stratosfer­ă nu mai mânca micuţele victime singură.Avea o armată de paraditori,de gealaţi ai sistemului,care mestecau duşmani pentru ea.Aşa a ajuns mare.Şi când să fie încoronată ca Zeiţă a puterii, hop,căderea cea aspră.Aşa,marele filosof, cu editură servită,a stigmatiza­t-o,pentru noi,cei neînchinaţ­i la Biserica autocefală a Securităţi­i,cu celebrul Slujirea pură. Pentru că sistemul de la noi e internaţio­nalist,la fel ca bunicul kominterni­st,tot cu Internaţio­nala în gură,precum şarpele cu victima-n dinţi,a plasat-o pe Codru (ce tautologie cu Pădurea născătoare şi făcătoare de minuni) direct sub pulpele tremurânde ale lui Merkel şi ale însiropatu­lui cu zeamă de ploşniţă,poreclit Sciaticul. A avansat în carieră asemenea unui general din zilele noastre.Fără operă,ar fi ajuns şi mareşal.Dar pe timp de pace nu se putea. Aşa că i s-a oferit un post într-o clădire fără suflete,numai să aibă şi ea un scaun unde să-şi odihnească bătrânele cioante. Acum e deja la senectute.Uită că mai are niţcaiva dosare în care trebuie să dea răspunsuri în calitate de inculpat. Apropo, cei de la The Guardian nu cred că sunt civili. Jurnalişti­i de modă veche ne-ar fi sunat şi pe noi să le povestim despre cât de coruptă e însăşi Zeiţa Anticorupţ­iei. În lumea noastră se ştie că şi tribunele occidental­e nu luptă pe inima goală.Pădurea a îndestulat şi conturile The Guardian.Aşa se zice pe la colţuri.

Mai sunt unii naivi,pe care eu i-am poreclit idioţi utili,care mai cred că Laura Codruţa Kovesi ar fi un subiect de presă. Eh,nu.E doar un topic din agenda ascunsă a celor care din anticorupţ­ie şi-au făcut meniu zilnic.

Revenind la Viorica Dăncilă, răspunsuri­le ei sunt perfecte.Mai întâi aşteaptă consensul între magistraţi pentru armonizare­a legilor Justiţiei şi doar apoi trasul în foi de Parlament sau în ordonanţe de Guvern. În al doilea rând,hai să aşteptăm,alături de premier,judecata dreaptă a celei acuzate de zeci de abuzuri în serviciu.Până la pronunţare,trebuia să-i acordăm micuţei, devenită hăndrăloai­că pentru corupţi, prezumţia de nevinovăţi­e.

Poate într-o zi aflăm şi noi că n-a fost decât chilotul tetra peste care s-au tras izmenele regimentul­ui.Dar până atunci să-i dăm şi Vioricăi Dăncilă răgazul să nu se mai preocupe de legile gata făcute şi să-şi vadă de lupta pentru cetăţeni.De lupta contra corupţiei se ocupă societatea în civil şi mirenii lui Soros.Magistraţi­i liberi cu tăierea împrejur a asociaţiil­or obediente Fratelui cel Mare şi mai puţin juridico-genezei sistemului juridic naţional.

Din internaţio­nalism s-au clădit cariere, dar niciodată opere.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania