Romania Libera

El Chapo, transferat în „Alcatrazul Munților Stâncoși“

Joaquin Guzman a reușit de două ori să evadeze din închisori mexicane, lucru aproape imposibil în cel mai sigur penitencia­r din SUA.

- Gabriela.anghel @romanialib­era.ro

Joaquin Guzman a reușit de două ori să evadeze din închisori mexicane, lucru aproape imposibil în cel mai sigur penitencia­r din SUA. Judecat de un juriu federal din Brooklyn, Joaquin Guzman, fostul șef al cartelului mexican al drogurilor din Sinaloa, a fost condamnat, pe 17 iulie, la închisoare pe viață.

Judecat de un juriu din Brooklyn, Joaquin Guzman (62 de ani), fostul șef al cartelului mexican al drogurilor din Sinaloa, a fost condamnat,pe 17 iulie,la închisoare pe viață și își va sfârși zilele în închisoare­a de maximă securitate din Colorado, cunoscută sub numele de „Alcatrazul Munților Stâncoși“,ADX sau Administra­tive Maximum Facility. Penitencia­rul este considerat cel mai sigur din SUA și are mai mulți deținuți „celebri“, precum Terry Nichols (complice în atentatul din Oklahoma City) sau francezul Zacarias Moussaoui, care a participat la pregătirea atentatelo­r din 11 septembrie. Canalul TV CBS făcea referire la această închisoare ca „o versiune aseptizată a Infernului“. Înainte de pronunțare­a pedepsei,El Chapo a explicat că a fost torturat „fizic,psihic și mental 24 de ore pe zi“în timpul detenției sale la MCC,închisoare­a din Manhattan.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania