Romania Libera

Firea candidează la Președinți­e

- MIHAI DIAC

Gabriela Firea a susținut,într-o declarație la un post de televiziun­e, că are șanse reale să fie aleasă în funcția supremă în stat, argumentân­d că “am un procent egal sau chiar un pic mai mare ca al domnului președinte Iohannis” în preferințe­le electoratu­lui.

Pe de altă parte,Gabriela Firea a criticat-o pe Viorica Dăncilă, care îi va fi contracand­idat în competiția internă din PSD, în urma căreia va fi desemnat reprezenta­ntul acestui partid în cursa pentru Cotroceni. Firea a sugerat că Dăncilă a fost, permanent, în PSD, de partea lui Liviu Dragnea, astfel că n-a existat opoziție reală din partea ei.

„Unii au fost susținuți toată viața de domnul Dragnea și n-au fost aleși în nicio funcție, au fost doar numiți în funcții”, a subliniat Gabriela Firea. „Am spus trei ani că nu candidez pentru că PSD avea candidat - domnul Dragnea. Şi chiar nu aveam intenţie să intru într-o competiţie internă cu domnul Dragnea, care oricum avea toate instrument­ele să câştige toate bătăliile interne aşa cum se vede că și doamna premier are aceleaşi instrument­e preluate de la domnul Dragnea pentru a câştiga orice bătălie.Am intrat în competiţie, candidat la candidatur­ă, pentru că văd că lucrurile nu merg în direcţia bună şi pentru că mi-e teamă că vom pierde nu doar prezidenţi­al ele, ci şi locale le şi parlamenta­rele. Şi nu am vrut să fiu în situaţia când colegii îmi spuneau că sunt vanitoasă şi menţin procentul de credibilit­ate din ţară doar petru mine pentru la anul,la locale,şi că nu sunt om de echipă”,a explicat primarul Capitalei. Vi ori ca Dăncilă evită, deocamdată, să răspundă criticilor formulate de Gabriela Firea. „Atunci când ieşi în spaţiul public şi îţi ataci colegii sau preşedinte­le partidului, acest lucru se face doar pentru imagine şi nu pentru că vrei rezultate. O să răspund tuturor acestor acuzaţii în cadrul Comitetulu­i Executiv Naţional, aşa cum cer fiecărui membru de partid, aşa voi proceda şi eu”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Atunci când ieşi în spaţiul public şi îţi ataci colegii sau preşedinte­le partidului, acest lucru se face doar pentru imagine şi nu pentru că vrei rezultate.”

VIORICA DĂNCILĂ

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania