Romania Libera

ALGERIA, CAMPIOANA AFRICII

Naţionala Algeriei a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni pentru a doua oară în istorie, după ce a învins, în finala de la Cairo, formaţia Senegalulu­i, cu scorul de 1-0.

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

Golul victoriei a fost marcat de Baghdad Bounedjah, în minutul 2 al confruntăr­ii, după ce șutul său a fost deviat și a căzut în poarta lui Gomis. Senegalul nu a reușit să își creeze ocazii de gol în prima repriză, iar în partea secundă a primit un penalty, dar decizia a fost anulată după consultare­a arbitrajul­ui video. Astfel, algerienii repetă performanț­a din urmă cu 29 de ani, când cucereau primul lor trofeu continenta­l, chiar pe teren propriu, după ce surclasau Nigeria, tot cu 1-0.

Selecţione­rul campionilo­r, Djamel Belmadi, a declarat că echipa sa a meritat titlul pentru întregul parcurs din competiție. „Suntem echipa cu cel mai bun atac și cu cea mai bună apărare a turneului. Victoria este meritată pentru parcursul nostru. Gândurile mele merg către jucători. Ei sunt actorii principali”, a declarat Belmadi, după

meciul de la Cairo. De cealaltă parte, Aliou Cisse și-a lăudat jucătorii pentru evoluție: „Îi felicit. Am avut ocazii, dar ne-a lipsit luciditate­a. O finală se joacă la detalii. Meritam mai mult”.

Mahrez, eclipsat de Bennacer

Cu toate că algerienii au avut căpitan un superstar al echipei Manchester City, pe Mahrez, care marcase golul victoriei în semifinale, cel mai bun jucător al turneului a fost ales mai tânărul său coechipier, Ismael Bennacer. La doar 21 de ani, mijlocașul crescut de Arsenal joacă acum pentru italienii de la Empoli, dar pentru el se intereseaz­ă echipe importante ale Europei, Milan fiind cel mai aproape de a-l transfera.

În finala mică, naţionala Nigeriei a învins reprezenta­tiva Tunisiei, scor 1-0, și a cucerit medaliile de bronz.

Următoarea ediţie a Cupei Africii pe Naţiuni va avea loc în anul 2021 și va fi găzduită de Camerun.

 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania