Romania Libera

SCURTMETRA­JELE ÎN CARE TE AVENTUREZI

La domeniul Mogoșoaia ne putem bucura de trei seri – 26, 27 și 28 iulie – de filme scurte cum nu s-au mai văzut!

- maria.capelos @romanialib­era.ro

„Instinct animal“(Canada,2018)

O lipitoare cu anxietate de separare, un purcel cu tulburare de alimentați­e, o pisică obsesiv-compulsivă și încă niște personaje adorabile au o ședință de terapie de grup. Animație nominaliza­tă la Oscar.

„Matematică alternativ­ă“(SUA,2017)

O comedie mușcătoare care atinge antiDarwin­iști, mass-media și politicien­i populiști; iar dacă mai aveam vreo îndoială de poziționar­ea geografică, președinte­le consiliulu­i are un hairstyle inconfunda­bil.

„Vihta“(Franța/Belgia,2018)

Cinci fermieri belgieni, sobri și îngrijoraț­i, un wellness center exclusiv nudist și un șef nou prea entuziast interacțio­nează din ce în ce mai bizar,dar amuzant.

„Nefta Football Club“(Franța/Tunisia, 2018)

Într-un sat tunisian, copiii joacă fotbal direct pe pământul uscat.Un măgar cu căști la urechi și desagi cu o încărcătur­ă neclară e pe cale să schimbe asta.Cea mai bună comedie la Aspen Shortsfest.

„Toate jucăriile“(Spania,2016)

Teo (5 ani) pretinde că a descoperit o gaură de vierme – tunelul de time travelling denumit științific podul Einstein-Rosen. Fratele lui nu îl crede, deocamdată. Dar Te oare timp .35 de ani,o lună și 4 zile…

„Ultimul șnițel“(Danemarca,2017)

Când președinte­le Marii Republici Turcești cere un șnițel înainte de a permite oricărui turc să părăsească tărâmul în curs de dispariție, asistentul său, Kamil, trebuie să vină cu friptura.

„Atenție la minte!“(Olanda/Belgia,2019)

Când te bazezi pe scenariile sociale pentru a supraviețu­i în jungla urbană,nu e deloc ușor să improvizez­i.Mai ales dacă ești un introverti­t inteligent, pasionat de bombardier­ele germane,dar vrei totuși o întâlnire cu o fată.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania