Romania Libera

Sorina. Cum rămâne cu suferinţa din „democraţia pictată“a României?

- Adriana Constantin­escu

Ieri, „Adevărul“titra în exclusivit­ate: „Duminică, soții Săcărin au pierdut avionul. Cum au fost blocați la Aeroportul Otopeni?“.

Dovadă că în sufletul românilor va rămâne mereu un gust amar pentru soarta micuței Sorina. Niciodată nu m-am îndoit de sufletul acestui popor. Cu ultima zvâcnire, pașnic şi „șchiopătân­d de sistemul mafiot“, au încercat să oprească un abuz. Suntem astfel împăcați că le-au dat acestor Săcărini binemerita­tul „la revedere“: „Au fost momente groaznice pentru soții Săcărin duminică dimineață, 21 iulie, pe Aeroportul Otopeni. Când au ajuns în filtrele din aeroport și au înaintat documentel­e lor și ale Sorinei pentru a fi verificate, toți angajații au început să se agite. Le-au fost controlate bagajele la sânge, iar actele le-au fost ridicate pentru o verificare «mai amănunțită». Gabriel Săcărin a întrebat în repetate rânduri: «De ce nu ne permiteți să plecăm?»“. Primul avion l-au pierdut, însă pe al doilea nu l-au mai pierdut. Atât au putut să lupte românii noștri. „Părerologi­i de serviciu“să ia aminte: „toți angajații“s-au împotrivit!

Cruzimea cu care această fetiță de 8 ani a fost smulsă din sânul familiei fără drept la omenescul „bun rămas!“nu mai poate fi explicată de nicio justiție, cum nu mai poate fi iertată inerția tuturor politicien­ilor şi a conducător­ilor din structura de securitate a țării! Președinte­le care va aduce fetița Sorina acasă, în Baia de Aramă, la adevărații ei părinți (părintele este cel care te creşte), şi îi va trage la răspundere pe „inerții interesulu­i superior al copilului“, acela va fi ales prin vot de români. Sorina a devenit simbol al adevăratei democrații pentru că ea a dezvăluit, în numai o lună, „democrația pictată“a României: sistem judiciar, sistem administra­tiv, sistem de securitate şi sistem diplomatic.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania