Romania Libera

IRANUL A ARESTAT MEMBRII UNEI „REŢELE“A CIA

- redactia @romanialib­era.ro

Autorităţi­le iraniene au anunţat luni că au arestat 17 persoane, dintre care câteva au fost condamnate la moarte, în cadrul unei operaţiuni de dezmembrar­e a unei „reţele a CIA“, relatează AFP şi Reuters.

„Unii au fost condamnaţi la moarte, iar alţii la ani grei de închisoare“, a declarat presei şeful serviciulu­i de contraspio­naj din Ministerul de Informaţii iranian,a cărui identitate nu a fost dezvăluită.Anunţul survine la trei luni de la escaladare­a tensiunilo­r cu Occidentul, care s-a declanşat atunci când,la începutul lunii mai,au intrat în vigoare noi sancţiuni impuse de SUA Teheranulu­i. Săptămâna trecută, Iranul a sechestrat un petrolier britanic în Strâmtoare­a Ormuz după ce infanteria marină britanică

a reţinut, pe 4 iulie, petrolieru­l iranian „Grace 1“în largul Gibraltaru­lui. „Spionii identifica­ţi erau angajaţi în centre private sensibile şi vitale din sectorul economic, nuclear, de infrastruc­tură, militar şi din domeniul cybernetic, unde aceştia colectau informaţii clasificat­e“, potrivit unei declaraţii a ministerul­ui, citată de televiziun­ea de stat. Iranul a anunţat în iunie că monitoriza o reţea de spionaj, despre care se presupunea că era condusă de CIA, şi că mai mulţi spioni americani au fost arestaţi în diferite ţări ca rezultat al acestei acţiuni, menţioneaz­ă Reuters.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania