Romania Libera

Sindicalis­tii din Învátámánt

vor acum capul ministrulu­i Andronescu

- LAURENȚIU MUȘOIU

Avem educatoare și învățători doar cu 12 clase, dar care pot să termine și studii superioare, pentru a obține câțiva lei la salariu. Însă nici măcar nu mai e nevoie să termine facultăți specializa­te în formarea profesoril­or pentru învățământ­ul primar și preșcolar. Pot termina orice facultate.Abramburea­la este completă. Sindicaliș­tii din Învățământ, care s-au înțeles relativ bine cu guvernăril­e PSD,vor acum capul ministrulu­i Andronescu. Liderii sindicali ar fi discutat

– din informații­le care circulă pe holurile Ministerul­ui Educației – cu premierul Viorica Dăncilă înlăturare­a Ecaterinei Andronescu de la șefia

Învățământ­ului. Sindicaliș­tii sunt nemulțumiț­i de forma pe care o propune Ecaterina Andronescu pentru noua Lege a Educației, acuzând-o pe aceasta,printre altele, că va cauza desființar­ea liceelor teoretice.

Dar, chiar dacă ar fi înlăturată Ecaterina Andronescu din Ministerul Educației, efectele rămân. Proiectul de lege merge mai departe. Ce-i drept, acesta poate fi modificat în Parlament, unde sindicatel­e au influență mai puternică. Dar nu ar fi prima oară când modificări­le aduse de către parlamenta­ri în legislația privind Educația ar servi strict doar interesele unor lideri sindicali, în defavoarea angajațilo­r din Învățământ și a elevilor. Există și un conflict mai mult sau mai puțin pe față, în acest moment, între marile formațiuni sindicale din Învățământ. Evident, „vulturii“pândesc căderea ministrulu­i și vor să se impună. Dar se pare că există un numitor comun: decapitare­a șefei de la Educație. Iar în ceea ce privește Legea Educației,să se revizuiasc­ă, primim, dar să nu se schimbe nimic.

Avem educatoare și învățători doar cu 12 clase, dar care pot să termine și studii superioare, pentru a obține câțiva lei la salariu.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania