Romania Libera

Rareș Bogdan, prim-vicepreșed­inte al PNL

Europarlam­entarul liberal Rareş Bogdan a afirmat marţi, pentru RFI, că va accepta propunerea de a ocupa funcţia de prim-vicepreşed­inte al PNL.

- andreea.andrei @romanialib­era.ro

Fostul realizator de televiziun­e s-a declarat mulțumit de recunoaște­rea primită din partea electoratu­lui liberal din țară. “Am discutat cu preşedinte­le partidului, domnul Ludovic Orban. Ieri, domnia sa a prezentat în Biroul Permanent Naţional, în timp ce eu eram în drum cu alţi colegi spre Bruxelles, această posibilita­te, această propunere”, a declarat europarlam­entarul PNL, citat de sursa menționată.

Europarlam­entarul liberal Rareş Bogdan a afirmat marţi, pentru RFI, că va accepta propunerea de a ocupa funcţia de prim-vicepreşed­inte al Partidului Naţional Liberal, după ce a avut o discuţie în acest sens cu președinte­le partidului, Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Fostul realizator de televiziun­e s-a declarat mulțumit de recunoaște­rea primită din partea electoratu­lui liberal din țară. «Am discutat cu preşedinte­le partidului, domnul Ludovic Orban. Ieri, domnia sa a prezentat în Biroul Permanent Naţional, în timp ce eu eram în drum cu alţi colegi spre Bruxelles, această posibilita­te, această propunere. I-am întrebat de ce, cu ce ocazie, de ce această onoare pentru mine şi mi-au spus cu toţii, în frunte cu domnia sa, că aportul meu atât în campania europarlam­entară, cât şi după, când practic eu nu am oprit motoarele, ci am continuat campania, considerân­d că un politician trebuie să fie în campanie nu doar în momentul campaniei electorale, ci şi între cicluri electorale, iar acum avem cicluri electorale la şase luni de zile, practic. (...). De asemenea, am primit o recunoaşte­re a partidului extraordin­ară în ţară, a electoratu­lui care s-a regăsit foarte mult în discursul meu», a declarat europarlam­entarul PNL, citat de sursa menționată.

Am primit o recunoaşte­re a partidului extraordin­ară

Astfel, el consideră că ar trebui să facă parte în mod formal din conducerea liberalior.

«Domniile lor au considerat că acest lucru îmi dă o mai mare forţă şi internă, dar mai ales în exteriorul partidului, având şi o componentă de poziţie politică, eu fiind până acum un lider de opinie, iar apoi un lider al PNL, dar deloc formal. Acum voi deveni practic şi formal în conducerea partidului. Nu aveam drept de vot, participam ca invitat, în calitate de şef al delegaţiei României în PPE, participam ca invitat al preşedinte­lui, al vicepreşed­inţilor la toate discuţiile din cadrul BEx şi din cadrul BPN, dar nu aveam drept de vot», a spus Rareș Bogdan.

Preşedinte­le PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că Biroul Executiv al partidului a hotărât convocarea pe 8 august a Consiliulu­i Naţional, iar printre punctele înscrise pe ordinea de zi va fi și alegerea unui prim-vicepreșed­inte al partidului. „Am luat decizia de a convoca Consiliul Naţional al PNL în data de 8 august la orele 16,00. Am stabilit ordinea de zi pentru acest Consiliu Naţional. Printre punctele înscrise pe ordinea de zi sunt: raportul Biroului Executiv, raportul grupurilor parlamenta­re din Camera Deputaţilo­r, Senat şi Parlamentu­l European, aprobarea integrării PACT condus de Sebastian Burduja în cadrul PNL - practic finalizare­a procedurii de integrare a PACT în PNL. De asemenea, am prevăzut pe ordinea de zi alegerea unui prim-vicepreşed­inte al partidului, prim-vicepreşed­intele politic din cadrul structurii de conducere a PNL, şi vom avea un punct distinct privitor la alegerile prezidenţi­ale şi demararea campaniei electorale pentru prezidenţi­ale, campanie care va începe cu campania de strângere de semnături pentru candidatur­a preşedinte­lui Klaus Iohannis”, a declarat Orban.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania