Romania Libera

BORIS JOHNSON, NOUL PRIM MINISTRU AL MARII BRITANII

Donald Trump l-a felicitat pe Boris Johnson, spunând că va fi „minunat” ca viitorul premier britanic.

- redactia @romanialib­era.ro

Fostul secretar de externe îi va succeda Theresei May ca următorul prim-ministru al Marii Britanii după ce la învins pe Jeremy Hunt. Fostul primar al Londrei, care și-a îndeplinit visul de mult râvnit de a-și conduce țara, a câștigat 66% din voturi - 92,153, 46556. Participar­ea la vot a constituit 87,4% dintre 159 320 de membri ai partidului.

El a susținut că partidul Conservato­r (Tory) a demonstrat istoric că poate „gestiona instinctel­e din inima oamenilor” - cum ar fi cele de a deține o casă și de a-i ajuta pe cei mai săraci din societate. „Astăzi, în acest moment pivot din istoria noastră, trebuie

să reconcilie­m două seturi nobile de instincte - dorința profundă de prietenie și piață liberă și sprijin reciproc, securitate și apărare între Marea Britanie și partenerii noștri europeni; și dorința simultană, la fel de sinceră, pentru autoguvern­area democratic­ă în această țară“. „Vom energiza țara, o vom face Brexit -ul pe 31 octombrie și vom profita de toate oportunită­țile pe care le va aduce într-un nou spirit de a face.”

Decizia lui Boris Johnson de a face campanie pentru Brexit în timpul referendum­ului din 2016 a fost considerat­ă decisivă.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania