Romania Libera

„Democraţia pictată” a României. Cazul Sorina

- Adriana Constantin­escu

Ieri, ziare.com titra în exclusivit­ate: „Filmul contracron­ometru al salvării Sorinei și abuzul de pe aeroport. „Argo“din România iraniana“.

Aflăm cu stupoare de la un jurnalist susținător „al justiției” și statului de drept nici mai mult nici mai puțin cum doi cetățeni s-au sustras cercetării autorități­lor române. Este vorba de soții Săcărin care au plecat val vârtej din România cu Micuța Sorina imediat ce au primit pașaportul acesteia:

„Dacă planul ieșea și familia nu reușea să plece din țară în week-end, luni Ramona Săcărin era convocată să o aducă pe Sorina pentru expertiză. Cu siguranță i-ar fi fost pus un control judiciar până la efectuarea expertizei și, dacă nu se prezenta, ar fi fost adusă cu mandat.” Ziare.com Și mai departe “Dacă nu se suiau în primul avion, efectiv unde au văzut cu ochii, și ar fi așteptat următorul Turkish Airlines, după cum le-a sugerat Poliția de Frontieră, SS ar fi avut timp să emită duminică mandat de aducere pentru Ramona Săcărin direct de pe aeroport. Nu au avut însă timpul necesar.” Dezvăluiri­le din articol nu se opresc doar la a da în vileag planul autorități­lor și deci fuga premedită a familiei anchetate dar arată și cum autorul a tăinuit acest lucru întocmai pentru ca “fuga acestora de autorități” să se concretize­ze.

Tot ieri, din episodul II, scris de același autor aflăm cu stupoare o nouă ilegalitat­e comisă în România adopția Sorinei: în memoriu adresat Președinte­lui Klaus Iohannis, Ramona Săcărin face referire la adopția Micuței Sorina pe baza Convenției de la Haga.

Ori, așa cum apare și în prezent pe site-ul CE, în baza legalp a adopțiilor și Protecției Copilului, este obligatori­u pentru Statele Membre să aplice Convenția Națiunilor Unite. Convenția de la Haga este contrară politicii UE.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania