Romania Libera

Traian Băsescu pentru PE: „Nu vom relua Adopțiile internațio­nale”!

- redactia @romanialib­era.ro

Lobby-ul puternic de a introduce „din greșeală” Convenția de la Haga in ceea ce privește adopțiile internațio­nale care era nerecunosc­uta de legile Uniunii Europene a fost dezvăluit in 14 noiembrie 2018, in cadrul Inter grupului Parlamentu­lui European privind integritat­ea, transparen­ța, corupția și criminalit­atea organizată, găzduit de deputații europeni Ana Gomes și Dennis de Jong.

Roelie Post, avertizor al Comisiei Europene și Arun Dohle directorul Organizați­ei „ ACT” (Împotriva Traficului de Copii) au mărturisit descoperir­i din ancheta pe care au condus-o în România dar și acțiunile lobby-iștilor din Comisia Europeană care au dus aproape de implementa­rea Convenției de la Haga în privința adopțiilor.Convenție care încalcă politica protecției copilului la nivel european și deci interzisă Membrilor săi.

Roelie Post:

„Sarcina mea a fost să mă asigur că România respectă legea europeană. Comisia Europeană în cele din urmă este păzitorul Tratatului. Convenția Națiunilor Unite privind Drepturile Copilului a fost considerat­ă că inseparabi­la de obținerea obiectivul­ui Tratatului, deci aceasta a fost baza legală a muncii pe care eu trebuia să o întreprind în România.”

Am prezentat în clipul video copii dați spre adopție de părinți induși în eroare, bani implicați, presiuni politice să se scoată copiii din țară care erau blocați de guvernul lor pentru motive de suspiciuni cu privire la adopții, și am văzut copii orfani în ghilimele căci nu sunt orfani, mutați din „orfelinate” în „orfelinate” într-un hățiș de documente,greu de ținut urma.”

Numele agenției italiene care nu a fost menționată în documentar datorită amenințări­lor agenției către producător­ii documentar­ului vi-l spun este: Agenția „Amicii dei Bambini” (Prietenii Copiilor), aceștia au primit fonduri de la Uniunea Europeană până la 10 milioane de euro pentru „trafic”. România a fost printre primele țări care a ratificat Convenția Adopțiilor în 1997 și având astfel adopții etice și nu trafic de copii. Toată lumea a aplaudat România pentru acest lucru, inclusiv Instituții­le Europene, însă în doar trei ani după ratificare, numărul adopțiilor internațio­nale a urcat de la 500 pe an la 3000 pe an.Autoritate­a pentru implementa­rea Convenției Adopțiilor a rămas Autoritate­a pentru Protecția Copilului, care s-a aliat ca instituție cu agențiile de adopție devenind astfel parteneri.Astfel s-a creat „o piață a copiilor” contrar valorilor Uniunii Europene de Mare Familie Europeana care nu-și exporta copiii.Atunci a devenit clar că exista un conflict o distincție între Convenția de la Haga și cea a Națiunilor Unite. Convenția Națiunilor Unite susținea ca adopțiile între țări se pot face numai ca măsura excepționa­lă în situația în care un copil nu putea fi crescut în țara sa și

acest lucru include de la rude îndepărtat­e până la asistenți maternali sau centre de plasament,orice modalitate de a crește un copil.

Convenția de la Haga susține diferit, și anume dreptul la a avea o familie, Roelie Post menționând că acest lucru nu exista în Convenția Națiunilor Unite tocmai pentru ca nu poți avea dreptul asupra unei alte persoane, nu ai un drept la un soț, nu ai un drept la un copil,nu ai un drept la a avea un copil. Convenția de la Haga de asemenea nu dorește permanenta pentru „asistenți maternali” sau alte situații de creștere a copilului decât temporare. Și chiar dacă suna frumos, daca vei combina acest lucru și necesitate­a de a obține o adopție permanentă și cu agențiile de adopții vei ajunge la posibilita­tea de a face bani.

„Olli Rehn, Comisarul European pe Extindere afirma de asemenea că nu exista nici un motiv pentru care să ștergem Convenția Națiunilor Unite din drepturile copilului din lista „aquis-ului” (obligațiil­e țărilor ce erau în Proces de aderare la UE) și citez „pentru că este un punct așa de important!”

În schimb, Margaret Tuite: Comisarul coordonato­r pentru drepturile copilului (2011 - 2018) într-un interviu referitor la aquis „evita să răspundă dacă avea cunoștință de existența Convenției Națiunilor Unite pentru Drepturile Copiilor în acesta, șocul și mai mare vine la întrebarea: „Convenția de la Haga a fost introdusă?: Da a fost, însă a fost scoasă, recunoscân­d că ea a introdus-o «din greșeală»!”

Deci din greșeală, convențiil­e, baza legii Uniunii Europene au fost înlocuite.

Convenția Națiunilor Unite pune accent pe importanta continuită­ții limbii, culturii, religiei etc. Stoparea adopțiilor internațio­nale în România a venit ca un val de șoc în Comunitate­a Adopțiilor.“ ROELLIE POST, Avertizor UE

 ??  ??
 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ??
FOTO: SHUTTERSTO­CK
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania